Οι Έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές Αδριανούπολης, οι συντoπίτες μας δίπλα για… ψώνια στο Mall Erasta

Οι Έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές Αδριανούπολης, οι συντoπίτες μας δίπλα για… ψώνια στο Mall Erasta

Στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης κρατούνται οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κουκλατζής, αφού έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία για “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής”, μετά την σύλληψη τους το μεσημέρι της Πέμπτης απ’ τους Τούρκους στην περιοχή των Καστανεών.

Θα περιμένουν να δικαστούν την Δευτέρα, την ίδια στιγμή που η αγωνία των οικογενειών τους, των φίλων και γνωστών έχει… χτυπήσει κόκκινο, ενώ υπάρχει “πυρετός” επαφών και διαβουλεύσεων μεταξύ των διπλωματικών υπηρεσιών Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι δεδομένο ότι η τουρκική πλευρά θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο την συγκεκριμένη περίπτωση, για να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις υπέρ της.

Κι επειδή δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, την ίδια στιγμή που οι δυο στρατιωτικοί μας κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης, από χθες αλλά και το Σαββατοκύριακο, η τουρκική πόλη δεν αποκλείεται να είναι γεμάτη με συντοπίτες μας από τον Έβρο, οι οποίοι πηγαίνουν για να ψωνίσουν και να διασκεδάσουν. Άλλωστε είναι γνωστό, πως όποιος επισκέπτεται το τεράστιο εμπορικό κέντρο της Αδριανούπολης, το Mall Erasta, βλέπει και ακούει παντού σχεδόν Έλληνες, από την περιοχή μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Ανάμεσα τους και αρκετοί στρατιωτικοί, συναδέρφοι των δύο συλληφθέντων.

Το επισημαίνω αυτό και δεν θα μπορούσα να μην το κάνω, διαβάζοντας την… ιερή αγανάκτηση ορισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιούν κοσμητικά επίθετα βρίζοντας τους Τούρκους. Κάποιοι από αυτούς, παλαιότερα πόσταραν με καμάρι φωτογραφίερς τους από επισκέψεις στην Αδριανούπολη για ψώνια ή φαγητό στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο ή σε άλλα καταστήματα.

Θα επικαλεστεί κανείς τις φθηνότερες τιμές ή την ανάγκη να… αλλάξει παραστάσεις, αλλά αυτό όταν γίνεται πολύ συχνά, για ορισμένους και κάθε τριήμερο του Παρασκευοσαββατοκύριακου, δεν συμβιβάζεται με… κορώνες κατά των Τούρκων την ίδια στιγμή , με αφορμή την σύλληψη των δύο στρατιωτικών.

Τα τονίζω έντονα, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Προφανώς και δεν λέει κανένας να κάνουμε… πόλεμο, ασφαλώς και όλοι θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με τους γείτονες, χιλιάδες από αυτούς έρχονται εκδρομή για διασκέδαση και φαγητό σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και αφήνουν χρήματα. Όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Τούρκοι τον τελευταίο καιρό έχουν επιλέξει τις συνεχείς προκλήσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας δημιουργούν προβλήματα.

Απ’ την στιγμή που κάποιοι δεν είναι αποφασισμένοι να χάσουν… την βόλτα και τα ψώνια στην Αδριανούπολη ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ στις επισκέψεις στην Τουρκία, ας μην παριστάνουν εκ του ασφαλούς στο facebook τους αγανακτισμένους και τους… Ελληναράδες.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ