Στην Αδριανούπολη από σήμερα οι γονείς των δύο Ελλλήνων στρατιωτικών

Στην Αδριανούπολη από σήμερα οι γονείς των δύο Ελλλήνων στρατιωτικών

Στην Αδριανούπολη βρίσκονται ήδη από σήμερα οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές και θα προσπαθήσουν να συναντηθούν από σήμερα με τα παιδιά τους που κρατούνται σε φυλακή της πόλης.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουν μετά τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης που οδήγησαν στην προφυλάκισή τους στις Κλειστές Φυλακές της Αδριανούπολης και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει εξασφαλιστεί και η παραμονή τους για την αυριανή κρίσιμη δίκη.
Ήδη από το Σάββατο οι δύο στρατιωτικοί παρέλαβαν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης συνάλλαγμα και ρούχα. Τόσο ο νεαρός ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης όσο και ο 25χρονος ΕΠ-ΟΠ λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης από την Ορεστιάδα, είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα και με τα τελευταία νέα.
Από την πρώτη στιγμή, και σχεδόν αδιάλειπτα, βρίσκεται κοντά τους η Ελληνίδα Πρόξενος στην Ανδριανούπολη, κα. Σωτηρία Θεοχαρίδου, η οποία έχει αναλάβει και τον απαραίτητο συντονισμό με τις δυο νομικούς που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της εκπροσώπησής τους στην ακροματική διαδικασία.


Όσο για την δίκη, η ελληνική πλευρά τονίζει εμφατικά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν αλλά και το ιδιόμορφο ανάγλυφο της περιοχής. Παρέπεμπε δε στην κατάθεση των δυο στρατιωτικών που είδε το φως της δημοσιότητας από τουρκικά σύμφωνα με την οποία οι δυο στρατιωτικοί επισήμαναν ότι: «Εμείς επ’ ουδενί παραβιάσαμε τα σύνορα με κακό σκοπό ή σκόπιμα. Ακολουθήσαμε κάποια ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Τα ακολούθησα και τράβηξα φωτογραφίες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός.”
Και είχε διευκρινίσει ο νεαρός ανθυπολοχαγός: “Σκοπός μου ήταν να τις δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς όταν είδαμε τα ίχνη των παπουτσιών ακριβώς στο διπλανό δρόμο όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη.Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη των παπουτσιών άλλαξαν πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα, προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα για να τους συλλάβουμε”.

Πηγή: onalert.gr