Αλεξανδρούπολη: Υποσχέθηκαν τρεις ΤΟΜΥ, ανοίγει μόνο μία και έρχεται για εγκαίνια-φιέστα ο υπουργός Α. Ξανθός

Αλεξανδρούπολη: Υποσχέθηκαν τρεις ΤΟΜΥ, ανοίγει μόνο μία και έρχεται για εγκαίνια-φιέστα ο υπουργός Α. Ξανθός

Τρεις Τοπικές Μονάδες Υγείας(ΤΟΜΥ), είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες, οι τοπικοί βουλευτές της και κυρίως οι δυο γιατροί Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος πανηγύριζαν και το διατυμπάνιζαν, με το ζόρι βρήκαν γιατρούς για να ανοίξει ημόνο η μία και έρχεται να κάνει εγκαίνια-φιέστα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αυτό δήλωσε επισκεπτόμενος την μία και μοναδική ΤΟΜΥ που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη (στον χώρο του Β΄ΚΑΠΗ) ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης ο οποίος είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις, ενώ συναντήθηκε και με το ιατρικό προσωπικό το οποίο θα πλαισιώσει την Τοπική μονάδα Υγείας.

Όπως δήλωσε ο κ.Πλωμαρίτης στην ΕΡΤ Ορςστιάδας: “Στην Αλεξανδρούπολη ο προγραμματισμός είναι να στηθούν άλλες δυο ΤΟΜΥ, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να εργαστούν. Δυστυχώς στην πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν υπήρξε προσέλκυση ικανού αριθμού γιατρών γιαυτό άνοιξε η μια ΤΟΜΥ. Θα επαναλάβουμε όμως την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ελπίζουμε να υπάρξει ενδιαφέρον από τους γιατρούς και να ανοίξουμε και τις άλλες δυο μονάδες υγείας”. 

Από που πηγάζει αυτή η αισιοδοξία του κ.Πλωμαρίτη είναι απορίας άξιο. Άλλαξε κάτι σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες που προκηρήχθηκαν θέσεις αλλά υπήρξε αδιαφορία από γιατρούς να την καλύψουν και με πολύ δυσκολία βρέθηκαν κάποιοι για την μία από τις τρεις ΤΟΜΥ; Το παραμύθι πάει σύννεφο τελικά.