Διδυμότειχο: Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σε απαγορευμένη περιοχή του ποταμού Έβρου

Διδυμότειχο: Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σε απαγορευμένη περιοχή του ποταμού Έβρου

Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα από τους αστυνομικούς σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους παράνομους μετανάστες που επιστρέφουν από τη Γερμανία στις πατρίδες τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας που θα αποφασίσει για την τύχη τους, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποιά ακριβώς είναι η κατηγορία.