Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου: Ξανάνοιξε μόνο τέσσερις μέρες τη βδομάδα και πέντε ώρες τη ημέρα

Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου: Ξανάνοιξε μόνο τέσσερις μέρες τη βδομάδα και πέντε ώρες τη ημέρα

Ξανάνοιξε από χθες το Βυζαντικό Μουσείο Διδυμοτείχου, που παρέμεινε κλειστό για αρκετό χρονικό διάστημα λόγω του γνωστού προβλ’ήματος έλλειψης προσωπικού και μέχρι να ολοκληρωθούν άλλη μια φορά οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων φυλάκων. 

Η υποβάθμιση δηλαδή του Μουσείου αλλά και της πόλης συνεχίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού, με την δημοτική αρχή να μην… ουρλιάζει και να διαμαερτύρεται(τουλάχιστον δημόσια δεν το βλέπουμε). Γιατί με βάση την ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου,  από χθεςΠέμπτη 8 Μαρτίου 2018 το Βυζαντινό Μουσείου Διδυμοτείχου (Σοφοκλέους & Πλωτινοπόλεως) θα είναι και πάλι ανοιχτό στους επισκέπτες τις εξής μέρες και ώρες της εβδομάδας: Πέμπτη έως και Κυριακή, από τις 9π.μ έως τις 2μ.μ.

Το Βυζαντινό Μουσείο, που θα μπορούσε δηλαδή να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών με τα εκθέματα του από την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες, σε συνδυασμό φυσικά με τα άλλα ιστορικά μνημεία του Διδυμοτείχου (Κάστρο, Πλωτινόπολη, τέμενζος Βαγιαζήτ), θα λειτουργεί μόνο για τέσσερις μέρες την εβδομάδα και μόλις 5 ώρες καθημερινά. Αν δηλαδή προκύψουν τίποτα επισκέπτες και τουρίστες από την Δευτέρα ως την Τετάρτη, θα το βρίσκουν κλειστό.

Όπως κλειστό το βρήκαν πρόσφατα οι Βούλγαροι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων που επισκέφθηκαν την πόλη με ιδιωτική πρωτοβουλία του Παναγιώτη Φυδανάκη, ξεναγήθηκαν στις άλλες περιοχές αλλά βρήκαν ερμητικά κλειστό του Βυζαντινό Μουσείο, μια και δεν είχαν προσληφθεί ακόμα οι συμβασιούχοι φύλακες. Πως να υπάρξει μετά ανάπτυξη αυτής της πόλης και να αξιοποιηθούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει λόγω της τεράστιας ιστορίας και των μνημείων της, όταν το σημείο αναφοράς, το μουσείο της λειτουργεί με τέτοιον τρόπο;

Στην ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, καλούνται επίσης οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένης της επίσκεψης σχολικών ομάδων, να προβαίνουν σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία (2553023960) .