Δεν συμμετέχουν οι παλαίμαχοι του Ορέστη στο τριεθνές τουρνουά όσο είναι φυλακισμένοι οι δυο στρατιωτικοί

Δεν συμμετέχουν οι παλαίμαχοι του Ορέστη στο τριεθνές τουρνουά όσο είναι φυλακισμένοι οι δυο στρατιωτικοί

 

Δεν πρόκειται να πάρουν μέρος στο τριεθνές Πρωτάθλημα παλαιμάχων όπου θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία οι παλαίμαχοι του Ορέστη, όσο παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, μετά την σύλληψη τους απ’ τους Τούρκους στις Καστανιές.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά φιλίας και καλής γειτονίας, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ομάδες παλαιμάχων Λουλέ Μπουργκάς και Ουζούν Κιουπρού από την Τουρκία, Σβίλεγκραντ, Στάρα Ζαγόρα και Κίρτζαλι από την Βουλγαρία και από την Ελλάδα οι ομάδες της Ορεστιάδας, της Αλεξανδρούπολης και η ΑΕ Κομοτηνής. Είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Μάλιστα ήδη έχει γίνει η κλήρωση του Πρωταθλήματος και από τις 31 Μαρτίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου πρέπει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος, θα γίνουν οι αγώνες στις έδρες όλων των ομάδων, θα υπάρχει υποχρέωση φιλοξενίας και παράθεσης δείπνου. Όμως είναι άγνωστο ποιά θα είναι η εξέλιξη, μετά την απόφαση του Ορέστη να μην συμμετέχει όσο παραμένουν φυλακισμένοι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Ορεστιαδίτης λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τριεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά παλαιμάχων Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έγραψε ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Ορέστη και στη συνέχεια προπονητής του, ο Δημήτρης Λυμπερίδης, στο θέμα που δημοσιοποιήσαμε: “Εγώ σαν ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ αρνούμαι να αγωνιστώ σε τέτοιο αγώνα με αυτούς”. 

 Να επισημάνουμε εδώ ότι η οικογένεια Κούκλατζη έχει στενούς δεσμούς με τον Ορέστη Ορεστιάδας. Ο ΕΠΟΠ λοχίας είναι γνωστός φίλαθλος της ομάδας και έδινε το παρόν στα παιχνίδια της,. ενώ ο πατέρας Νίκος έγραψε το βιβλίο με την ιστορία 90 χρόνων του Ορέστη Ορεστιάδας (μαζί με τον Χρήστο Χρηστούδη) και μάλιστα είχε τιμηθεί γι’ αυτό πριν από λίγους μήνες από την διοίκηση της ομάδας. Οπότε είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις, αν και όλοι επισημαίνουν πως δεν έχουν κάτι με τους παλαιμάχους των τουρκικών ομάδων, αλλά όταν τα δυο παλικάρια παραμένουν όμηροι και φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, δεν γίνεται αυτοί να παίζουν φλικά ματς στην Τουρκία. 

Ο Νίκος Κούκλατζης (δεξιά), πατέρας του ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, όταν τιμήθηκε για την συγγραφή του βιβλίου της ιστορίας του Ορέστη. Αριστερά ο έτερος των συγγραφέων Χρήστος Χρηστούδης