Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Run Greece 2018 της Αλεξανδρούπολης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Run Greece 2018 της Αλεξανδρούπολης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα την Τρίτη 6 Μαρτίου  ξεκίνησε επί της ουσίας η σειρά αγώνων δρόμου πόλης Run Greece 2018. Στην Αλεξανδρούπολη ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 με την προσδοκία να ξεπεραστεί το περσινό ρεκόρ συμμετοχής που έφθασε στους 3.500 δρομείς. 

Στη συνέντευξη τύπου τον Δήμο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας κ. Ιωάννης Βαταμίδης ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην τριπλή επιτυχημένη διάσταση που έχει το Run Greece: την αθλητική διάσταση, αφού οι δημότες υιοθετούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τη διάσταση του εθελοντισμού και αυτήν της κοινωνικής προσφοράς.

Επιπλέον τονίσθηκε η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να ξεπεράσουμε το περσινό νούμερο συμμετοχών αποσκοπώντας σε συμμετοχές και από τις γείτονες χώρες. Αναφέρθηκε ακόμη ο ρόλος που έχει διαδραματίσει το Run Greece στις συνήθειες των δημοτών, αφού αφενός αναπτύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό το δρομικό κίνημα και αφετέρου όλο και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τα πάρκα, τους δρόμους και τις παραλίες της πόλης για να τρέξει.

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου προσφέρθηκε στους παρισταμένους μία συσκευασία με τοπικά προϊόντα και ενημερωτικό υλικό της περιοχής μας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Βαταμίδη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για ζητήματα που έχουν σχέση με έργα υποδομών στον τομέα του Αθλητισμού στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.