Αρχίζει Δευτέρα δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Πήρε χθες όλα τα πιστοποιητικά αξιοπλοίας

Αρχίζει Δευτέρα δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Πήρε χθες όλα τα πιστοποιητικά αξιοπλοίας

Αρχίζει δρομολόγια την ερχόμενη Δευτέρα το ΣΑΟΝΗΣΟΣ στην γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη, αφού μετά από προσπάθεια πολλών μηνών, χορηγήθηκαν χθες τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊας τόσο απο την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων τυ υπουρεγείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και απο τον Ιταλικό Νηογνωμωνα RINA.

Έτσι ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά η επένδυση μετασκευής του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που αξίζει να σημειωθεί πως η μετασκευή του είναι η πρώτη στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε με κριτήρια ασφαλείας που ισ0χύουν μόνο σε νεότευκτα πλοία και είναι το τρίτο επιβατηγό στη χώρα μας που τα διαθέτει.


Ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, που επί μεγάλο χρονικό διάστημα δέχθηκε αρκετή… λάσπη από ορισμένους παντογνώστες, οι οποίοι ήθελαν να παραστήσουν τους έξυπνους και τους ειδήμονες, κάνοντας κουμάντο στις επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ των άλλων
, είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος και χαρούμενος. Γι’ αυτό χθες το βράδυ στην προσωπική του σελίδα στο facebook αφού ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, έγραψε χαρακτηριστικά:

Με την δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ μια νέα εποχή ξεκινά για την ανάπτυξη της Σαμοθράκης
– Τώρα πλέον δεν θα υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού του νησιού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες απο ενδεχόμενη βλάβη
– Τώρα πλέον θα μπορεί ενα πλοίο να “κατεβαίνει”στο Λαύριο μία φορά την εβδομάδα αναβαθμίζοντας την ποιότητα αλλά και αυξάνοντας τους επισκέπτες του νησιού.
– Τώρα πλέον θα μπορούν να συντηρούνται και να επισκευάζονται τα πλοία χωρίς ακροβατισμούς, χωρίς ξενύχτια.
Εμείς κάναμε το καθήκον μας όσο καλύτερα μπορούσαμε 
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΩΣΤΕ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΥΓ.1. Αγιασμός στο πλοιο θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες και θα ανακοινωθεί μετά απο συνεννόηση με την πολιτική 
ηγεσία του Υπουργείου ωστε να παρευρεθούν.
ΥΓ.2 Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τούς ναυπηγούς Οδυσέα Γιαννούλη και Φώτη Πιρπιρή για την τόσο πολύτιμη συμβολή τους”.

Ποιός είναι ο προγραμματισμός για ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ

  • Στόχος της SAOS Ferries είναι, τώρα που θα υπάρχουν διαθέσιμα το ΣΑΟΣ ΙΙ και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, να καθιερωθεί η γραμμή Σαμοθράκη-Λαύριο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, αλλά για διάστημα 6 μηνών όπως έγραψε και ο κ.Μανούσης. Να ξεκινάει δηλαδή από την 1η Απριλίου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
  • Τους χειμρινούς μήνες (Νοέμβριο με Μάρτιο), θα κάνουν δρομολόγια από 2,5 μήνες τα δύο πλοία, ώστε ένα από αυτά να μένει σε ακινησία για να γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις και να αποφεύγονται οι βλάβες το καλοκαίρι που θα δουλεύουν συνέχεια.
  • Από την άνοιξη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, θα εκτελούν τα δρομολόγια προς Αλεξανδρούπολη και τα δύο,

Τί θα γίνει με τα δυο ταχύπλοα ΖΕΦΥΡΟΣ και ΟΣΤΡΙΑ

Η εταιρεία SAOS Feriies θα διαθέτει παράλληλα από τον Μάιο και δυο ταχύπλοα, το ΖΕΦΥΡΟΣ που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι αλλά παρουσίασαν πρόβλημα οι μηχανές του και ήδη βρίσκεται στην Αθήνα όπου τοποθετήθηκαν καινούργιες και το ΟΣΤΡΙΑ, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώνεται στην Αθήνα. Μάλιστα και τα δύο αν υπάρχει επιβατική κίνηση, θα εκτελούν συγχρόνως δρομολόγια, όπως και τις γιορτές την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η εταιρεία του Φώτη Μανούση θα διαθέτει πλέον 4 πλοία στην γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη και για πρώτη φορά η Σαμοθράκη θα έχει τόσο μεγάλο αριθμό πλοίων όσο δεν διαθέτει κανένα άλλο νησί και τόσο πολλές επιλογές για τους επιβάτες, Είτε ντόπιους είτε επισκέπτες. Αυτά μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα είναι πλέον και τα… μοναδικά στην γραμμή αυτή. Γιατί; Περισσότερα σε λίγο…