Παρόντες οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη στο αυριανό συλλαλητήριο της Ορεστιάδας

Παρόντες οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη στο αυριανό συλλαλητήριο της Ορεστιάδας

Μια μέρα απομένει για το συλλαλητήριο συμπαράστασης που θα διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, στους δυο Έλληνες στρατιβτικούς που παραμένουν αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και από παντού φτάνουν μηνύματα ξεσηκωμού και κινητοποίησης του κόσμου.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί, θεωρείται σίγουρο ότι στην συγκέντρωση αυτή που θα στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα, θα παραστούν και οι γονείς του Ορεστιαδίτη ΕΠΟΠ. Μαζί φυσικά με όλη την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς. Για να ενώσουν και αυτοί την σκέψη, την φωνή και την απαίτηση τους προς την Τουρκία, να σταματήσει την κράτηση του παιδιού τους αλλά και του δεύτερου στρατιωτικού.

Είναι άγνωστο αν θα έρθουν από την Καστοριά και οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη, όμως με δεδομένο ότι την Δευτέρα έχουν δικαίωμα να μεταβούν στην Αδριανούπολη για να δουν από κοντά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας για μια περίπου ώρα το παιδί τους, είναι πιθανό να είναι από αύριο Κυριακή στην Ορεστιάδα.

Αποφάσισαν να σταματήσουν τις δηλώσεις

Όπως θα έχετε διαπιστώσει, οι γονείς των δύο στρατιωτικών σταμάτησαν πλέον τις δηλώσεις, μετά από ένα μπαράζ εμφανίσεων σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικές εκπομπές. Κι αυτό δεν έγινε μόνο επειδή τους έγιναν πιθανότατα συστάσεις από την στρατιωτική ηγεσία, ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όσα λένε, ενώ τα παιδιά τους σε τουρκικές φυλακές, γιατί οι Τούρκοι παρακολουθούν τα πάντα.

Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ιδιαίτερα η πλευρά της οικογένειας Κούκλατζη, έχει δικαιολογημένα παράπονα από κάποια ΜΜΕ, τα οποία δεν σεβάστηκαν την συμφωνία που είχε γίνει να μην δημοσιοποιηθούν κάποιες δηλώσεις της μητέρας και του πατέρα. Με αποτέλεσμα να προκύψει θέμα και πρόβλημα, που μπορούσε να επηρεάσει την πορεία των προσπαθειών για επιστροφή του παιδιού τους από την Τουρκία. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να είναι πλέον πολύ προσεκτικοί, όπως κάνει ο πατέρας του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη, ο οποίος και λόγω επαγγέλματος(συνταξιούχος αστυνομικός), γνωρίζει καλύτερα πως να χειριστεί παρόμοιιες καταστάσεις.