Ποσό 3.000 ευρώ πλήρωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά του γλυπτού απ’ την Αθήνα

Ποσό 3.000 ευρώ πλήρωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά του γλυπτού απ’ την Αθήνα

Το ποσό των 3.000 ευρώ πλήρωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά με ειδικό φορτηγό-γερανό από την Αθήνα, του γλυπτού του Κωστή Γεωργίου που τοποθετήθηκε την περασμένη Τετάρτη δίπλα στο Ηρώον των Βισβίζηδων.

Η απόφαση μάλιστα για την έγκριση του συγκεκριμένου ποσού από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελίδη, υπογράφτηκε την επόμενη ημέρα της τοποθέτησης, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, κάτι που προκάλεσε ερωτηματικά σε όσους την διάβασαν. Αρχικά αν όλη η διαδικασία έγινε με βάση τον τρόπο έγκρισης των δαπανών αυτού του είδους και δεύτερον, επειδή υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, κυρίως για το σημείο που τοποθετήθηκε, αναρρωτήθηκαν μήπως αποφασίστηκε η μεταφορά του σε κάποιο άλλο σημείο.

Δεν πρόκειται όμως να συμβεί κάτι τέτοιο και το ποσό των 3.000 ευρώ εγκρίθηκε για να πληρωθεί το ειδικό φορτηγό-γερανός από την Αθήνα, το οποίο απαίτησε ο κ.Γεωργίου να παραλάβει από το χυτήριο το γλυπτό, να το φορτώσει και αφού το μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη να το ξεφορτώσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΑΠΑΝΗ για μεταφορά γλυπτού

Περίπου 5.000 ευρώ τα συνολικά

έξοδα του δήμου για το γλυπτό

Ερωτηματικά επίσης δημιουργήθηκαν, επειδή το φορτηγό και ο γερανός που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της τοποθέτησης, ήταν του δήμου και φυσικά αυτός δεν χρειάζεται να πληρωθεί. Τελικά, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Κουκουράβας, το ποσό δόθηκε για το φορτηγό που έφερε το γλυπτό από την Αθήνα.

Μαζί πάντως με τα έξοδα για το ταξίδι του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, ο οποίος ήρθε για την τοποθέτηση, αλλά και αυτά της διαμονής και δεξίωσης προς τιμήν του που ανήλθαν συνολικά στα 1.200 ευρώ, αλλά και το κόστος κατασκευήςτης βάσης που τοποθετήθηκε το γλυπτό, ο δήμος Αλεξανδρούπλης πλήρωσε περίπου 5.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο. Δεν είναι δηλαδή τζάμπα.

Θα ανακοινώσει πόσο κόστισε η Green cola

Τα συγκεκριμένα έξοδα δεν τα κάλυψε δηλαδή η εταιρεία αναψυκτικών Green cola που έκανε την δωρεά. Αυτή πλήρωσε μόνο τον δημιουργό Κωστή Γεωργίου για την δουλειά του και φυσικά το γλυπτό. Επειδή όμως γράφονται και ακούγονται διάφορα ποσά, ακόμα και για 200.000 ευρώ ακούστηκε, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες η εταιρεία που έχει έδρα την Λεπτή Ορεστιάδας, θα εκδώσει ανακοίνωση όπου θα αναφέρεται το ακριβές ποσό.

Όποιο και αν είναι αυτό πάντως, προφανώς είναι ελάχιστο μπροστά στο περίπου 1.000.000 ευρώ της δωρεάς της Coca Cola για έργα στον υδροταμιευτήρα της Αισύμης, που θα αυξήσουν την χωρητικότητα του. Κι αυτή η δωρεά, άσχετα από τα κίνητρα και τους στόχους της πολυεθνικής εταιρείας, που την υλοποίησε μέσω της ΜΚΟ με την οποία συνεργάζεται και την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, είναι πολύ πιο ουσιαστική και χρήσιμη απ’ το γλυπτό της Green cola που προκάλεσε μάλιστα και πάρα πολλες αντιδράσεις. Απ’ την μία δωρεά αυτός που κέρδισε ήταν ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου και απ’ την άλλη μακροπρόθεσμα η πόλη, ανεξάρτητα αν όσον αφορά τα κίνητρα,  μπορεί να προκύψει μελλοντικά κάτι που στην περίπτωση της Coca col;a δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και επειδή όπως λέει και το σλόγκαν μας, το Evros-news.gr τα γράφει… ΟΛΑ.