Έλληνες στρατιωτικοί: «Καθαρά» τα κινητά! Τα..γυρίζουν οι Τούρκοι. Νέο “παραμύθι” μετά την “κατασκοπεία”

Έλληνες στρατιωτικοί: «Καθαρά» τα κινητά! Τα..γυρίζουν οι Τούρκοι. Νέο “παραμύθι” μετά την “κατασκοπεία”

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε τουρκικά χέρια εδώ και 12 ημέρες. Συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου του 2018, οπότε και συνελήφθησαν στον Έβρο. Από την πρώτη στιγμή, τα κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους έχουν βρεθεί στο επίκεντρο. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ένα σενάριο που… αιωρούνταν από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό της ενδεχόμενης κατασκοπείας.

Συνεπώς τα κινητά που είχαν πάνω τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα εξετάζονταν ενδελεχώς από τις τουρκικές Αρχές για να εξακριβωθεί αν υπήρχε υλικό που θα μπορούσε να στηρίξει τον ισχυρισμό της κατασκοπείας.

«Καθαρά» τα κινητά – Αλλάζουν… τροπάριο οι Τούρκοι!

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μεταδίδει το onalert.grτα κινητά των δυο στρατιωτικών ήταν «καθαρά». Πληροφορίες από την τουρκία τις οποίες εξετάζουν με προσοχή στο Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορίας της κατασκοπείας. Γι’αυτό φαίνεται πως οι τούρκοι αλλάζουν τροπάριο και επιχειρούν με υποβολιμαίες διαρροές στον Τύπο να στήσουν κατηγορητήριο για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Βεβαίως όσο… αστείο μοιάζει το επιχείρημα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν κατασκοπεία φορώντας την στρατιωτική παραλλαγή (!), τόσο αστείο μοιάζει και το επιχείρημα εμπλοκής σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ… δεν βρέθηκαν μετανάστες!

Το έχουμε ξαναπεί όμως: Η προσπάθεια του Ερντογάν να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση είναι παραπάνω από προφανής…

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και η… ελληνική ασπίδα!

Την ίδια ώρα φαίνεται πως έρχεται η ώρα που θα αναλάβει δράση ο δράση ο Έλληνας, τεχνικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στην Άγκυρα μέσα στα προσεχή 24ωρα.

Στο πλευρό πάντως των δυο στρατιωτικών βρίσκεται και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι συναντήθηκε δυο φορές μαζί τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Με τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών που μετέβησαν σήμερα στην Αδριανούπολη για να τους δουν για δεύτερη φορά μετά την προφυλάκισή τους συνομίλησε και ο αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος θα συναντηθεί αύριο μαζί τους. Παρών θα είναι και ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Άλλωστε τα νέα που φτάνουν από την Αδριανούπολη για την κατάσσταση των δυο στρατιωτικών οι οποίοι συμπληρώνουν την 12 ημέρα της κράτησης τους συνεχίζουν να είναι ενθαρρυντικά. Είναι καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά υψηλό ηθικό.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η Ένορκη Διοικητική Έρευνα. Αυτοψία άλλωστε στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η περιπολία έκανε και ο ίδιος ο αντιστράτηγος Στεφανής. Εξέτασε μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή το σημείο όπου φέρεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ένα σημείο στο οποίο εύκολα διαπιστώνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση από την πλευρά του δάσους.

Πηγή: newsit.gr