Zur Verfügung gestellt von Giorgos Christides am 10.3.2018. Die Bilder dürfen nur für die dazugehörige Geschichte von Giorgos Christides und Max Popp verwendet werden.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έσφιξαν στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους οι γονείς των στρατιωτικών χθες

Επιεέλους, μετά από 12 μέρες οι γονείς των δύο στρατιωτικών έσφιξαν στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους, κατά την χθεσινή συνάντηση τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, όπου είχαν την ευκαιρία να τα δούν για δεύτερη φορά στο διάστημα που βρίσκονται αιχμάλωτοι των Τούρκων.

Αυτή την φορά οι Τούρκοι τους επέτρεψαν να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους και η συνάντηση δεν έγινε πίσω απ’ το γνωστό τζάμι των φυλακών και η συζήτηση μέσω τηλεφώνου. Όπως καταλαβαίνετε, η συγκίνηση ήταν τεράστια και τα δάκρυα των γονιών περίσσεψαν.

Είχαν μάλιστα μαζί τους και βιβλία, τα οποία τους παρέδωσαν προκειμένου να διαβάζουν και να περνούν έτσι ευκολότερα οι ώρες της εκνευριστικής αναμονής, αφού μετά από τόσες μέρες δεν ξέρουν πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έκανε γνωστές πριν λίγη ώρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο θείος του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, πλέον εφ όσν παραταθεί η κράτηση, οι γονείς θα έχουν την δυνατότηταν μια φορά τον μήνα να συναντιούνται χωρί; το ενδιάμεσο τζάμι και το τηλέφωνο, αλλά να μιλούν και να αγκαλιάζουν τους δυο στρατιωτικούς.

Επίσης,  τόσο ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης, όσο και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης που βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, θα μπορούν μια φορά την εβδομάδα να επικοινωνούν οι ίδιοι  τηλεφωνικά μέσα από τις φυλακές με τους γονείς τους. Ήδη προαυλίζονται κανονικά, μπορούν να παίρνουν πράγματα από το κυλικείο των φυλακών, ενώ ζήτησαν και πήραν μια μπάλα για να γυμνάζονται λίγο.

Τους ενημέρωσαν για το τεράστιο κύμα συμπαράστασης από τους Έλληνες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου, το συλλαλητήριο που έγινε στην Ορεστιάδα και για την αγωνία όλων πότε θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Διαπίστωσαν ότι το ηθικό τους είναι βελτιωμένο, ρωτούσαν όμως τί μέλλει γενέσθαι και πότε θα λήξει η περιπέτεια τους, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς δεν ήταν σε θέση να τους απαντήσουν, αφού εξαρτάται από τις διαθέσεις των Τούρκων.

Οι γονείς των 2 στρατιωτικών είχαν επίσης διπλή συνάντηση πριν και μετά την συνάντησή τους στη φυλακή με την πρόξενο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Σωτηρία Θεοχαρίδη. Τους ενημέρωσε για τις διπλωματικές κινήσεις που έγιναν και συνεχίζονται, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απ’την πλευρά των Τούρκων, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τους 2 Τούρκους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση των παιδιών τους.

Συνάντηση σήμερα με Κουβέλη και αρχηγό ΓΕΣ στην Ορεστιάδα

Οι γονείς των στρατιωτικών μας αναμένεται να έχουν σήμερα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη που θα βρεθει στην Ορεστιάδα αλλά και τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον οποίο ππαντως λέχουν ήδη μιλήσει και άλλες φορές στο παρελθιόν. Θα ενημερωθούν και επίσημα για τις διπλωματικές και άλλες κινησεις που γίνονται ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό τα παιδιά τους.