Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να κρατούν πιστόλια. “Συμμετείχαν στο πραξικόπημα”, λένε οι Τούρκοι

Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να κρατούν πιστόλια. “Συμμετείχαν στο πραξικόπημα”, λένε οι Τούρκοι

Μια ημέρα πριν ληφθεί απόφαση από την ελληνική Δικαιοσύνη για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν όταν προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και ενώ οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, οι Τούρκοι έβγαλκαν βίντεο με τους 8 αξιωματικούς να κρατούν πιστόλια.

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνονται τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Οι Τούρκοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά.

Στο βίντεο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο φαίνονται τρεις από αυτούς να κρατούν όπλα. Οι Τούρκοι Αξιωματικοί κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για πλάνα από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού. Διακρίνονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται φιλοκαθεστωτικοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Το βίντεο έχει διάρκεια 11 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και δείχνει πλάνα από τις 14 και τις 15 Ιουλίου. Είναι ένα βίντεο που προφανώς είχε εντοπιστεί από τις αρχές από την πρώτη στιγμή, ωστόσο το καθεστώς επιλέγει να το φέρει στο φως της δημοσιότητας τώρα, ίσως διόλου τυχαία, καθώς είναι γνωστή η εμπλοκή στις σχέσεις των δύο χωρών λόγω και της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες στις Καστανιές του Έβρου.

Πηγή: newsit.gr