Ορεστιάδα:  Ο Κουβέλης προτίμησε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και όχι τον δήμαρχο Β.Μαυρίδη

Ορεστιάδα: Ο Κουβέλης προτίμησε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και όχι τον δήμαρχο Β.Μαυρίδη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην Ορεστιάδα η ενέργεια του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, να μην συναντηθεί έστω και για λίγα λεπτά με τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, ενώ βρήκε αρκετό χρόνο να συναντήσει και να συζητήσει με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.

Ο κ.Κουβέλης συναντήθηκε με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών που παραμένουν ακόμα στις φυλακές υψ΄θστης ασφαλείας της Αδριανούπολης  και υπήρξε η γνωστή σπαρακτική κραυγή της μάνας του Ορεστιαδίτη λοχία Δημήτρη Κούκλατζη :”Αν ήταν το δικό σας παιδί, εστίς τί θα κάνατε κ.Κουβέλη”.

Τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη πάντως τον… σνόμπαρε, κάτι που συζητήθηκε πολύ αρνητικά σε όλη την πόλη. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έκρυψε την απόλυτα δικαιολογημένη ενόχληση του για την συγκεκριμένη επιλογή, αφού μιλώντας στην εκπομπή «Με Διπλή Ματιά» του ΔΕΛΤΑ fm 102,3, τόνισε: “Με τον κ.Κυβέλη δεν είχαμε καμία επαφή. Ήρθε για να δει τις οικογένειες των στρατιωτικών και πολύ καλά έκανε, προκειμένου να τους στηρίξει ψυχολογικά και να δείξει ότι η Πολιτεία βρίσκεται κοντά τους στις δύσκολες στιγμές που περνάνε. Ήρθε επίσης για να δει τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.Ήταν αυξημένες οι υποχρεώσεις λοιπόν και δεν βρήκε χρόνο να συναντηθεί μαζί μου. Ήταν θεσμική επιλογή να μην συναντηθεί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας. Στη θέση του δεν θα το έκανα. Θα έπρεπε θεσμικά να έρθει να δει τον δήμαρχο Ορεστιάδας, ώστε να δείξει την στήριξη του και συμπαράσταση της Πολιτείας στην ακριτική περιοχή και τους κατοίκους της¨, είπε με νόημα ο κ.Μαυρίδης.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης με τα μέλη της Νομαρχικακής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαο Μαλτέζο και Σπύρο Δέδογλου κατά τη συνάντηση τους στην Ορεστιάδα. Τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, δεν βρήκε λίγα λεπτά να τον επισκεφθεί.

Αντίθετα όπως είπε, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας που επίσης βρέθηκε στην περιοχή και συναντήθημε με τους γονείς των στρατιωτικών επίσης, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματα που του έθεσε και ενημερώθηκε για όσα απασχολούν την Ορεστιάδα και τους κατοίκους της”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ