Μιχαηλίδης: Οκτώ χρόνια αδιαφορίας για τον οικισμό της Νίψας, από την δημοτική αρχή. 

Μιχαηλίδης: Οκτώ χρόνια αδιαφορίας για τον οικισμό της Νίψας, από την δημοτική αρχή. 


Ανακοίνωση για την επίσκεψη τους στον οικισμό της Νίψας του δήμου Αλεξανδρούπολης, εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α και ο επικεφαλής της Παύλος Μιχαηλίδης, κατηγορώντας τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για αδιαφορία. 


“Επίσκεψη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α” στον οικισμό της Νίψας στην δημοτική ενότητα Τραϊανούπολης, έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς αναψυχής των κατοίκων του δήμου της Αλεξανδρούπολης.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης με τοπικούς παράγοντες, κατοίκους και επαγγελματίες του οικισμού, αποτέλεσαν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν σε ζητήματα συντήρησης των υπάρχουσων υποδομών, αλλά και η παντελής
απουσία νέων έργων.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής για την επίλυση των ζωτικών αυτών θεμάτων, η οποία ενώ τα γνωρίζει συνεχίζει την τακτική των υποσχέσεων αν και διανύει τον όγδοο χρόνο της θητείας της.
Ενδεικτική και η έλλειψη φυσικής παρουσίας του αντιδημάρχου της Τραϊανούπολης στην περιοχή, κάτι που έχει επισημανθεί πολύ πρόσφατα και από τον Πρόεδρο της γειτονικής κοινότητας του Λουτρού.
Συγκεκριμένα απαιτούνται άμεσα έργα συντήρησης στο ιστορικό κτίριο του Πολιτιστικού συλλόγου, καθώς και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο όπου η εικόνα εγκατάλειψής του είναι ιδιαίτερα εμφανής.


Η επαρχιακή οδός που συνδέει τον οικισμό με την Εγνατία οδό, παρουσιάζει σημαντικά σημάδια φθορών, έλλειψη διαγραμμίσεων και ένα σημείο υψηλής επικινδυνότητας με πλευρική καθίζηση του οδοστρώματος.
Επίσης κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, η παρουσία λημμάτων σε δρόμους του οικισμού, με κίνδυνο την δημόσια υγεία των κατοίκων.
Τέλος στα έργα άμεσης προτεραιότητας είναι και η ανάγκη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του οικισμού, πέριξ της οποίας βρίσκονται επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, πόλος έλξης των κατοίκων από όλο τον νομό και πολλών ξένων επισκεπτών.
Η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα περιοδειών της Δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επαφής και ενημέρωσης από τους κατοίκους όλων των
τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”