Συναγερμός τα ξημερώματα στις Καστανιές. Τούρκος μπήκε τρέχοντας στην Ελλάδα, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί

Συναγερμός τα ξημερώματα στις Καστανιές. Τούρκος μπήκε τρέχοντας στην Ελλάδα, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί

Σε συναγερμό τέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στις Καστανιές Έβρου, οι αστυνομικές και όχι μόνο αρχές,  όταν ένας Τούρκος πέρασε τρέχοντας τα σύνορα από το τουρκικό τελωνείο προς το ελληνικό, με τους συμπατριώτες του στρατιώτες να πυροβολούν στον αέρα προσπαθώντας να τον σταματήσουν. 

Αυτόματα δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση στην ελληνική πλευρά, με δεδομένα όσα έχουν συμβεί από τις αρχές Μαρτίου. Όπως έγραψε πρώτη η ιστοσελίδα thrakinea.gr, ο Τούρκος που όπως δήλωσε στη συνέχεια είναι κουρδικής καταγωγής, ήταν μεθυσμένος ενώ  ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό προςτο ελληνικό τελωνείο και πέρασε τα ελληνικά σύνορα, επειδή αν και είχε διαβατήριο δεν διέθετε βίζα. .

Στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο Καστανεών υπήρξε άμεση και τεράστια κινητοποίηση, αφού δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά για το συγκεκριμένο περιστατικό και ενημερώθηκε άμεσα ο Αστυνομικός Διευθυντλής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης. Μάλιστα ανέλαβε ο ίδιος τον χειρισμό της υπόθεσης και αποφεύγει να πει το παραμικρό, για τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης.
Όπως είναι φυσικό, με δεδομένη την τεράστια ένταση που υπάρχει από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί από τους Τούρκους κατά την διάρκεια περιπόλου, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα στην περίπτωση του νεαρού Τούρκου, που είναι ακόμα άγνωστο αν θα ζητήσει πολιτικό άσυλο. Σίγουρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Δεν θα πρέπει φυσικά ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο με την περίπτωση του να μην ασχοληθεί μόνο η αστυνομία, αλλά και άλλες κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, αφού οι… εποχές είναι πονηρές.

Πηγή: thrakinea.gr