Απέλαση απ’ τις Καστανιές αποφάσισε το δικαστήριο για τον Τούρκο. Κρατείται στην Ορεστιάδα

Απέλαση απ’ τις Καστανιές αποφάσισε το δικαστήριο για τον Τούρκο. Κρατείται στην Ορεστιάδα

Την διοικητική απέλαση απ’ το σημείο εξόδου των Καστανεών στην Τουρκία, αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές δικαστήριο της Ορεστιάδαςγια τον 40χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ και καταβολή των εξόδων της δίκης.
Ο Τούρκος, που αναστάτωσε τα ξημερώματα της Τρίτης τους πάντες στο τελωνείο των Καστανεών, όταν έφυγε τρέχοντας από το αντίστοιχο τουρκικό και πέρασε στο ελληνικό έδαφος παρά τους πυροβολισμούς στον αέρα των Τούρκων στρατιωτών, παραμένει κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, μέχρι να αποφασιστεί πότε θα απελαθεί στην πατρίδα του. Ίσως γιατί δεν έχει τα 1.500 ευρώ που πρέπει να καταβάλλει, συν τα δικαστικά έξοδα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να μείνει ελεύθερος τυπικά και να προχωρήσει η διαδικασία απέλασης του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήθελε να πάει στα παιδιά του που βρίσκονται στην Σουηδία, ως αργά χθες βράδυ αλλά και όλη την υπόλοιπη ημέρα δεν υπέβαλλε αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου και το θέμα είναι πως θα τον… υποδεχθούν οι συμπατριώτες του μετά από όσα έκανε. Να το… σκάσει δηλαδή τρέχοντας και ξεφεύγοντας από τον έλεγχο τους.

Σε άλλες εποχές φυσικά ένα παρόμοιο συμβάν μπορεί να περνούσε και σχεδόν απαρατήρητο, αλλά τώρα με την συγκυρία που υπάρχει, τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς να παραμένουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και τις σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται σε τέςτοια ένταση, προκλήθηκε μεγάλος επικοινωνιακός “θόρυβος” και υπήρξαν πολκλά σενάρια στα αθηναίκά ΜΜΕ για το συγκεκριμένο συμβάν. Με τις γνωστές υπερβολές φυσικά συγκεκριμένων ιστοσελίδων, που κάνουν την… τρίχα τριχιά.