ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σερραίοι «όμηροι» στο… Διδυμότειχο του … ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σερραίοι «όμηροι» στο… Διδυμότειχο του … ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!

Μια απίστευτη ταλαιπωρία που εκτός από κόπο και χρόνο τους στοίχησε και χρήματα, βίωσαν την Δευτέρα 19/3/2018 Σερραίοι μαζί με άλλους 10 πολίτες, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην ακριτική πόλη της Ελλάδας το Διδυμότειχο  και να θελήσουν να ταξιδέψουν με τρένο από το Διδυμότειχο (μια πόλη 9.000 κατοίκων) για να επιστρέψουν στις Σέρρες

Την περιπέτειά τους περιγράφουν γλαφυρά στην επιστολή που έστειλαν στον ιστοτόπο μας anexartitos.gr (τα στοιχεία τους είναι γνωστά στον ιστοτόπο μας)

Διαβάστε την και θαυμάστε αδιαφορία και απαξίωση εκ μέρους των Σιδηροδρόμων (ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ) και αναφωνήστε…

Ελλάς το μεγαλείο σου εν έτει 2018. Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα.

Δευτέρα 19/3/2018

Σιδηροδρομικός Σταθμός Διδυμοτείχου

Δρομολόγιο: Διδυμότειχο – Αλεξανδρούπολη και ανταπόκριση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς.

Ώρα Αναχώρησης: 13.08’ σύμφωνα με χειρόγραφο σημείωμα στην είσοδο του σταθμού και 13.09’ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειωτέον ότι το γραφείο, τα εκδοτήρια και η αίθουσα αναμονής του Σ.Σ. Διδυμοτείχου δε λειτουργούν, τα πάντα είναι κλειστά, υπάλληλοι δεν υπάρχουν (προσωπικά το γνωρίζω από τις 4/4/2017 μέχρι και σήμερα 19/3/2018, έχω πραγματοποιήσει το δρομολόγιο αρκετές φορές στο διάστημα αυτό) και οι επιβάτες περιμένουν έξω στην αποβάθρα, εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Σήμερα είχε ψιλόβροχο, πολλή υγρασία και κρύο και τα νερά του ποταμού Έβρου που υπερχείλισε να βρίσκονται λίγα μέτρα από τις γραμμές του τραίνου. Αλλά και το βράδυ όταν φτάνει το τραίνο μετά τα μεσάνυχτα ο Σ.Σ. Διδυμοτείχου ελάχιστα φωτίζεται από κάποιες λάμπες.

Στην αποβάθρα του Σ.Σ. βρισκόμαστε 10-15 άτομα που περιμένουμε την άφιξη του τραίνου. Συνηθισμένοι στις καθυστερήσεις, συζητάμε τι ώρα άραγε θα φτάσει το τραίνο, αν έπαθε κάποια βλάβη κτλ. Η ώρα περνά αλλά το τραίνο πουθενά και πρέπει να φτάσουμε στο Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης για την ανταπόκριση με το τραίνο που αναχωρεί στις 15.11΄ για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς.

Μετά από αναμονή μιας ώρας περίπου, επικοινωνήσαμε με φιλικό πρόσωπο για να βρούμε αριθμούς τηλεφώνου των Σ.Σ. Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης. Τηλεφωνώ στο Σ.Σ. Ορεστιάδας στον αριθμό 2552022328 που υπάρχει στο Χ.Ο. για πληροφορίες για την αναχώρηση του τραίνου και πιθανή ώρα άφιξης στο Σ.Σ. Διδυμοτείχου. Η απάντηση: «Ο αριθμός που καλέσατε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή».

Τηλεφωνήματα στο Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης για πληροφορίες στους αριθμούς 2551027906 στις 13.51’ και 14.21’, 2551021309 «Ο αριθμός που καλέσατε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή»2551034021 στις 14.17’ και 14.20’, 2551026480 στις 14.19’ (σε κάποιο άνοιξε το FAX).

Απάντηση ΚΑΜΙΑ!!!!!!!

Μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες τηλεφώνημα στην Άμεσο Δράση (100) του Διδυμοτείχου στις 14.26΄ ζητώντας βοήθεια για επικοινωνία με το Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης. Ο αστυνομικός που απάντησε στο τηλεφώνημα αφού του εξήγησα τι συμβαίνει μου είπε «Μήπως πέρασε και το χάσατε»; Του απάντησα ότι βρισκόμασταν από νωρίς στο Σ.Σ. Διδυμοτείχου και δεν πέρασε. Μου έδωσε τον αριθμό 2551026212του Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης.

Επικοινωνώ στις 14.28’ και επιτέλους κάποιος απάντησε. Του αναφέρω ότι στο Σ.Σ. Διδυμοτείχου υπάρχουν 10-15 επιβάτες που περιμένουμε το τραίνο των 13.08’ και ακόμη δεν έχει περάσει. Η απάντησή του: «Και δεν πρόκειται να περάσει γιατί από το βράδυ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια λόγω πλημμυρών του ποταμού Έβρου». Στην απάντησή μου ότι έπρεπε να διατεθεί λεωφορείο για τη μεταφορά των επιβατών μου απάντησε: «Τα παράπονά σας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ» του απάντησα ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει αν λέγεται ΟΣΕ ή ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή όπως αλλιώς λέγεται αλλά το δρομολόγιο που έπρεπε να γίνει και ότι χάνουμε το επόμενο δρομολόγιο με ανταπόκριση από Αλεξανδρούπολη για Σέρρες που είναι ο μοναδικός τρόπος συγκοινωνίας.

Υπήρχαν επιβάτες που είχαν εκδώσει εισιτήρια μία ή δύο ώρες νωρίτερα από πρακτορείο, τους είπαν να βρίσκονται στο Σ.Σ. Διδυμοτείχου στις 13.00’ για την πραγματοποίηση του δρομολογίου αλλά δεν τους ενημέρωσε κανείς για τα δρομολόγια ότι έχουν διακοπεί.

Μετά από αυτό επικοινώνησα και πάλι με την Άμεσο Δράση και τους ανέφερα το γεγονός της διακοπής των δρομολογίων και αντιλήφθηκα ότι δεν γνώριζαν για τη διακοπή. Ο αστυνομικός μου είπε να κλείσω το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με το Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης και να ξανατηλεφωνήσω για να με ενημερώσει.

Επικοινωνήσαμε 3 φορές αλλά μου είπε ότι δε σήκωνε κανείς το τηλέφωνο στην Αλεξανδρούπολη. Μετά και από αυτήν την ενημέρωση στις 14.37’ αφού τον ευχαρίστησα, έκλεισα το τηλέφωνο και τρέχαμε να βρούμε ταξί (ο Σ.Σ. Διδυμοτείχου είναι έξω από την πόλη) για να πάμε στο ΚΤΕΛ Έβρου στο Διδυμότειχο για να ψάξουμε για τα δρομολόγια που υπάρχουν και πώς μπορούμε να φτάσουμε στις Σέρρες.

Τελικά κατά καλή μας τύχη μέσα στην τόση ατυχία βρήκαμε αμέσως ταξί, όπως στις ελληνικές ταινίες, προλάβαμε το λεωφορείο που έφευγε για τη Θεσσαλονίκη στις 14.50’  με άφιξη στη Θεσσαλονίκη 20.30’ και μετά έπρεπε να πάρουμε στις 21.00’ το λεωφορείο με ώρα άφιξης 22.15’ στις Σέρρες.

Όταν ξεκίνησε το λεωφορείο από Διδυμότειχο και κάπως ηρεμήσαμε, άνοιξα από το κινητό την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να δω αν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τη διακοπή των δρομολογίων. Δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση. Όταν πλησιάζαμε στο Σουφλί στις 3 και τέταρτο περίπου ξανάνοιξα την ιστοσελίδα και διαπίστωσα εκείνη τη στιγμή ότι αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Δελτίο Τύπου 19/03/2018 – Προσωρινή αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο λόγω πλημμυρών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, συγκεκριμένα στην περιοχή του Πυθίου, διακόπηκαν μέχρι νεοτέρας τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και η μεταφορά των επιβατών από Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο θα γίνει με λεωφορεία».

Όταν πια φτάσαμε στο σπίτι και άνοιξα και πάλι την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 10.57΄  είδα ότι η προηγούμενη ανακοίνωση τροποποιήθηκε:

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, συγκεκριμένα στην περιοχή του Πυθίου, διακόπηκαν μέχρι νεοτέρας τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και αντίστροφα.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 600 θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο σταθμό της Αλεξανδρούπολης, για να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι τους προς το Ορμένιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς».

Επίσης στο https://tickets.trainose.gr/dromologia/ στο υφιστάμενο πρόγραμμα δρομολογίων δίπλα στον αριθμό 1683 και 1685 προστέθηκε η συντομογραφία (Λεωφ).

Υ.Γ.

  1. Όταν πραγματοποιούνταν εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή για πολλούς μήνες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέθετε λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών από τη Δράμα προς Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και μετά συνέχιζαν με την αμαξοστοιχία για Ορμένιο. Τώρα γιατί δεν έγινε αυτό; Οι κάτοικοι και οι επιβάτες του Βόρειου Έβρου είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού;;; Πολίτες β΄ κατηγορίας;;;
  2. Τα εισιτήρια με επιστροφή δεν εκδίδονται με ανοιχτή ημερομηνία αλλά μόνο με συγκεκριμένη άρα τα χρήματα που δώσαμε για ένα δρομολόγιο που δεν έγινε χωρίς δική μας υπαιτιότητα «έκαναν φτερά;;;» Αλλά και για τα επιπλέον χρήματα που απαιτήθηκαν για να φτάσουμε στον προορισμό μας (πάνω από 100 €) «πέταξαν κι αυτά»;;;

Πηγή: anexartitos.gr