ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: 22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: 22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μπορείς να φανταστείς μια μέρα σου χωρίς νερό; Δεν θα χρησιμοποιήσεις το μπάνιο…Δεν θα καθαρίσεις …Δεν θα μαγειρέψεις…Δεν θα πλυθείς…

Το νερό, ένα αγαθό που θεωρείται αυτονόητο, δεν είναι ανεξάντλητο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού δεν είναι άλλη μια επέτειος χωρίς περιεχόμενο. Παρά την ανάπτυξη, το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού, που αντιστοιχεί σε 900 εκατομμύρια ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, ενώ το 43% δεν διαθέτει υποδομές υγιεινής. Καθημερινά, περίπου 6.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με το νερό.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η διαχείρισή του για να είναι βιώσιμη, επωφελής και αειφόρος θα πρέπει να ασκείται από δημόσιους ή δημοτικούς φορείς. Η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία απέδειξε ότι η διαχείριση του νερού από ιδιώτες έβλαψε τις τοπικές κοινωνίες, αφού αυξήθηκε υπέρμετρα η τιμή του με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις το δημόσιο ανέκτησε τη διαχείριση του νερού από τους ιδιώτες. H ιστορία απέδειξε ότι η μοναδική βιώσιμη διαχείριση του νερού είναι η δημόσια.

Η ΔΕΥΑΑ φροντίζει να μην λείψει ποτέ το νερό από τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης! Για τον λόγο αυτό προγραμματίζει, μελετά, κατασκευάζει έργα εκατομμυρίων ευρώ, για την απρόσκοπτη και συνεχή παροχή ασφαλούς ποιοτικά νερού, αλλά και την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Όμως για να επιτύχει τους σκοπούς της απαιτείται η συνεργασία όλων μας.

Τα τέλη είναι ανταποδοτικά και επιστρέφουν σε σένα μέσω των αναπτυξιακών έργων της ΔΕΥΑΑ. Ενημερώσου για τα προγράμματα ρύθμισης ανεξόφλητων λογαριασμών, στα γραφεία μας Διονύση Σολωμού 24 καθημερινά 10πμ με 2μμ! και στο www.deyaalex.gr

Συνεργάσου! Μη σπαταλάς το νερό!

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης… δίπλα στις ανάγκες του πολίτη!

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ