Η Ν.Δ θα δώσει το χρίσμα στον Β.Λαμπάκη όταν τον καταγγέλει για “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς;

Η Ν.Δ θα δώσει το χρίσμα στον Β.Λαμπάκη όταν τον καταγγέλει για “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς;

Οι προχθεσινές καταγγελίες του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, για “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς στους φωτισμούς LED διαφόρων δήμων και η ερώτηση που κατέθεσε προς 4 συναρμόδιους υπουργούς, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα στην περίπτωση του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε ξεκάθαρα στην καταγγελία του στη Βουλή, την περίπτωση του δήμου Αλεξανδρούπολης και τους όρους που υπήρχαν στον διαγωνισμό τον οποίο διενήργησε και κρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε πρώτη φάση ότι νοθεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, αφού τον περιορίζουν πάρα πολύ. Γι’ αυτό και δεν επέτρεψε να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία DASTERI SYSTEMS η οποία τον κέρδισε.

Η ενέργεια αυτή του Αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιούργησε όπως είναι φυσικό μεγάλο αναβρασμό σε τοπικό επίπεδο και φυσικά στην ΝΟΔΕ Έβρου, αφού ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είναι μεταξύ αυτών που “φωτογράφισε” για διεξαγωγή “φωτογραφικών” διαγωνισμών. Οπότε δικαιολογημένα τίθεται το ερώτημα, πως είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να δώσει το χρίσμα και να στηρίξει έναν δήμαρχο και συγκεκριμένα τον κ.Λαμπάκη, τον οποίο παράλληλα καταγγέλει για κάτι πολύ σοβαρό.

Ο ίδιος ο νυν δήμαρχος, ανεξάρτητα από τα διάφορασ…ηρωικά που συνηθίζει να δηλώνει, επιθυμεί διακαώς να πάρει το χρίσμα από τη Ν.Δ και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έθεσε το θέμα αυτό στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Τομεάρχη του κόμματος στην Θράκη Νίκο Δένδια, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη συνάντηση που είχαν. Αυτός βέβαια δήλωσε αναρμόδιος, κάτι που… άγχωσε περισσότερο τον κ.Λαμπάκη.

Είναι εξάλλου γνωστό, ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντα προκαλούσαν δυσαρέσκεια όχι απλά οι… αποθεωτικές δηλώσεις για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάφορους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι καλές σχέσεις του με τα τοπικά στελέχη όπως η βουλευτής Νατάσα Γκαρά. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν… εχθρικές πολλές φορές δηλώσεις κατά του κόμματος που υποστηρίζει ότι ανήκει, αλλά και για κορυφαία στελέχη του. Ακόμα και του ίδιου του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός και μάλιστα αναφέρεται στην καταγγελία του Κωστή Χατζηδάκη, πως στην προσφυγή που έκανε ο κ.Λαμπάκης κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον διαγωνισμό LED, χρησιμοποίησε δικηγόρο Αθηνών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και έναν εκ των συνηγόρων της Κυβέρνησης το 2015 στο Συμβούλιο Επικρατείας για το δημοψήφισμα.

Όλα αυτά σίγουρα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 13 Μαΐου για την ανάδειξη νέων οργάνων στην ΝΟΔΕ, για πρώτη φορά απ ευθείας από την βάση και τα απλά στελέχη του κόμματος.  Εκεί λέγεται ότι θα επιχειρηθεί και θεσμική αμφισβήτηση στο πρόσωπου του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που στηρίχτηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε οι κατά καιρούς παλινωδίες του και οι σχέσεις… αγάπης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν δυσαρεστήσει έντονα ακόμα και στενούς συνεργάτες του στηγν δημοτική παράταξη, αλλά και θεσμικούς της Αλεξανδρούπολης με τους οποίους έχει καλές σχέσεις και του έχουν επισημάνει αυτή την αλλοπρόσαλλη τακτική.

Υ.Γ: Με βάση όλα αυτά, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ο Βαγγέλης Λαμπάκης εμφανίζεται συνέχεια μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη. Εκτός από την αγάπη για την… Ρωσία που τους ενώνει και την άποψη ότι μπορούν να φέρουν χιλιάδες τουρίστες από εκεί στην Αλεξανδρούπολη(εξ ου και τα συνεχή ταξίδια μαζί), πιστεύει ότι ο κ.Τοψίδης λόγω των επαγγελματικών σχέσεων που έχει οικογενειακώς με την Μαρέβα Μητσοτάκη, θα μπορέσει να παρέμβει στον Πρόεδρο της Ν.Δ υπέρ της στήριξης Λαμπάκη στις επόμενες αυτοδιοικητικες εκλογές. Μόνο που κάτι τέτοιο δύσκολα μπορεί να γίνει.