Θανάσης Μουστακίδης: “Είμαι υπερήφανος που ζω στον Έβρο, αλλά το Κράτος μας τιμωρεί αντί να βοηθάει”

Θανάσης Μουστακίδης: “Είμαι υπερήφανος που ζω στον Έβρο, αλλά το Κράτος μας τιμωρεί αντί να βοηθάει”

Έξω από τα δόντια τα είπε ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και παλιός διεθνής άσσος του βόλεϊ Θανάσης Μουστακίδης, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για την περιοχή του Έβρου, με αφορμή όσα συμβαίνουν εδώ και ένα μήνα μετά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Ο σπουδαίος αθλητής και προπονητής, είπε αυτά που θα ήθελε να… φωνάξει κάθε κάτοικος του νομού Έβρου και τους εξέφρασε όλους. απαντώντας στο ερώτημα «Αν γίνει κανένα μπαμ με την Τουρκία τι αίσθηση έχετε, τι θα κάνει ο κόσμος εκεί; Θα το παλέψει ή θα διαλυθούμε;»

Η απάντηση για την οποία του αξίζουν ΑΠΕΙΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ήταν καταιγιστική και αφοπλιστική:«Πού να πάμε; Είναι το σπίτι μας εδώ, η περιουσία μας, τα μέρη που μεγαλώσαμε και ζούμε. Κάποια πράγματα μας βγάζουν εκτός εαυτού. Ο Έβρος έχει μία ιδιαιτερότητα. Κανείς δεν έδωσε στους κατοίκους του Έβρου αυτό που τους αξίζει. Θα μπορούσα να ζω στην Αθήνα. Αλλά επέλεξα να ζω εδώ. Είναι όμως σαν να μας τιμωρεί το κράτος.

Είμαι υπερήφανος που ζω εδώ, όπως και όλοι οι κάτοικοι. Αλλά δεν βοηθάει το κράτος καθόλου. Οι κάτοικοι στον Έβρο πληρώνουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν 3.000 ευρώ το χρόνο! Έχει αποψιλωθεί το μισό βουνό… Η μισή Ελλάδα δεν χρειάζεται θέρμανση και η άλλη μισή έχει φυσικό αέριο. Όμως ο κόσμος εδώ υποφέρει. Ένα παράδειγμα έφερα.

Οι γονείς μου ζουν στο Σουφλί, πήγαινε να ζήσεις εκεί, να δεις… Ανάβεις το καλοριφέρ τον Οκτώβριο και το σβήνεις τον Απρίλιο! Θα έπρεπε να δίνονται κάποιες παροχές σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές στα σύνορα»…

Μπράβο Θανάση. Σε αυτές τις λίγες λέξεις και το απόλυτα δικαιολογημένο ξέσπασμα τα είπες όλα.