Στις… φλόγες οι Φέρες. Κυπελλούχος Έβρου η Θράκη για πρώτη φορά στην ιστορία της 1-0 τον Ορέστη

Στις… φλόγες οι Φέρες. Κυπελλούχος Έβρου η Θράκη για πρώτη φορά στην ιστορία της 1-0 τον Ορέστη

Με έναν “κεραυνό” του Γκάκιου στο 98′ της παράτασης, η Θράκης Φερών κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της. Η ομάδα του Σάκη Ζησίδη λύγισε στον τελικό που έγινε στο γήπεδο Σουφλίου τον πολυνίκη του θεσμού Ορέστη Ορεστιάδας 1-0 και στέφθηκε κυπελλούχος Έβρου για τη σεζόν 2017-2018.

Τελικός κυπέλλου Ορέστης-Θράκη Φερρών

Gepostet von Dimitrios Dalakidis am Samstag, 24. März 2018

Ξέφρενα τα πανηγύρια στο Δημοτικό Στάδιο του Σουφλίου όπου διεξήχθη ο τελικός, παρουσία αρκετών φίλων και των δύο ομάδων αλλά ιδίως των νικητών που κέρδισαν και τη  μάχη της εξέδρας. Το ματς ήταν σφιχτό, χωρίς πολλές φάσεις, σε έναν σχετικά κακό αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής αλλά και της χιονόπτωσης που προηγήθηκε.

Τελικά κρίθηκε στην παράταση, όπως είχε συμβεί στον μεταξύ των ίδιων ομάδων τελικό και πριν 35 χρόνια αλλά με διαφορετικό τότε νικητή. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 39′  για τον Ορέστη, με τον Δαρβούδη να πιάνει ένα σουτ και να αναγκάζει σε εξαιρετική απόκρουση τον Γκαϊδαρτζάκη.

Στο 41′ ο Μαυρομάτης εκτέλεσε ένα φάουλ που προηγουμένος είχε κερδίσει ο Παγωνίδης, με τον Γαλλή να διώχνει με δυσκολία με γροθιές. Στο 98′ ο Γκάκιος νίκησε τον Γαλλή με ένα σουτ «κεραυνό» αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και έδωσε το Κύπελλο στην Θράκη Φερών.

 ΦΕΡΕΣ: Γκαϊδαρτζάκης, Κολτσέγκα( 75′ Ιακωβίδης) , Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Σιδηρόπουλος Α., Μπόρας, Παγωνίδης, Πολίδης, Σιδηρόπουλος Γ., Τσιπλάκης (72′ Αντωνιάδης.

ΟΡΕΣΤΗΣ: Γαλλής, Κοτζά, Ντινούδης, Οικονόμου, Πετρόπουλος, Ρουσσίδης Θ., Δαρβούδης 85′ Καλυμνιός), Παρασκευάς, Ρουσσίδης Α., Οτέμπερης και Αγγελακάκης (80΄Κώστογλου)

Πηγή: thrakisports.gr