“Κλείδωσε” εδώ και μέρες η Διαμετακομιστική Βάση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη

“Κλείδωσε” εδώ και μέρες η Διαμετακομιστική Βάση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη

“Κλείδωσε” εδώ και μέρες η δημιουργία της Διαμετακομιστικής Βάσης των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, σε χώρο εντός τ0υ λιμανιού της πόλης αλλά και εκτός αυτού,, μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις κλιμακίων υψηλόβαθμων στρατιωτικών από την πρεσβεία ττων ΗΠΑ στην Αθήνα, αλλά και τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Όπως αποκάλυψε το Evroς-news.gr, βρέθηκαν στην πόλη αρχικά πολύ υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και είχαν συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστο Δούκα, κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Συζήτησαν την συνεργασία που υπήρξε για τα στρατιωτικά ελικόπτερε που ήρθαν από την Ρουμανία και αφού προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν από πολεμικό πλοίο, ήρθε και τα παρέλαβε.

Οι Αμερικανοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν με τον ΟΛΑ και τις άλλες εμπλεκόμενες στο θέμα υπηρεσίες της πόλης και του Έβρου γενικότερα και τόνισαν ότι αυτή θα εξελιχθεί σε πιο σταθερή βάση, με περισσότερη δραστηριότητα. Θα υπάρξει μια Διαμετακομιστική Βάση, όχι πάντως καθαρά στρατιωτική όπως είναι στην Σούδα των Χανίων. Από την Αλεξανδρούπολη όμως θα προωθούνται στα Βαλκάνια αλλά και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υλικά όχι μόνο στρατιωτικού περιεχομένου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλή παρουσία Αμερικανικών στρατιωτικών κλιμακίων στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα


Ακολούθσε δεύτερο κλιμάκιο μερικές ημέρες αργότερα, όπου έγινε αναλυτικότερη συζήτηση και συνεργασία με τον κ.Δούκα για το συγκεκριμένο ζήτημα και φάνηκε να υπάρχει πνεύμα απόλυτης συνεννόησης  και προγραμματισμού όλων των πλευρώ,ν ώστε να προχωρήσει το θέμα. Μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ ενημερώνεται συνέχεια και λεπτομερώς για τις εξελίξεις και μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις που κατά καιρούς κάνει για αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Κάποιες πληροφορίς του Evros-new.gr αναφέρουν ότι προχωράει παράλληλα το ενδιαφέρον και για την εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού από τις ΗΠΑ και μάλιστα υπήρξε επίσκεψη πολύ σημαντικού αξιωματούχου για το θέμα αυτό, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τις διασταυρώσουμε ακόμα πλήρως. Το σίγουρο όμως είναι, ότι οι Αμερικανοί είναι φαβορί να ααποκτήσουν μέσω εταιρειών τους και την εμπορική διαχείριση του λιμανιού της πόλης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη: Έρχεται τις επόμενες μέρες κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών