Στα… δύο χωρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, λόγω Κουβέλη και εργοστασίου Ζάχαρης

Στα… δύο χωρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, λόγω Κουβέλη και εργοστασίου Ζάχαρης

 

Διάσταση απόψεων υπάρχει στα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΡΥΙΖΑ Έβρου και έχουν χωριστεί στα… δύο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την επίσκεψη Κουβέλη στην Ορεστιάδα, αλλά και το εργοστάσιο Ζάχαρης της πόλης, που κινδυνεύει με κλείσιμο.

Συγκεκριμένα, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και συναντήθηκε με τους γονείς του φυλακισμένου στην Αδριανούπολη λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, στη συνέχεια συναντήθηκε στην ίδια πόλη με τα μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Την Γραμματέα κ.Αλεξά, τον Σπύρο Δέδογλου, το Μενέλαο Μαλτέζο, παρουσία και του βουλευτή Γιώργου Καίσα ο οποίος τον συνόδευε στην περιοδεία του.

Δεν βρήκε λίγο χρόνο, έστω μερικά λεπτά, να επισκεφθεί τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα και έκανε μάλιστα δηλώσεις εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την επιλογή αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η βουλευτής του κόμματος Νατάσα Γκαρά που κατάγεται από την Ορεστιάδα, επίσης αντέδρασε γιατί ο κ.Κουβέλης δεν επισκέφθηκε τον δήμαρχο και πέρασε έτσι προς τον κόσμο μια “εικόνα” αρνητική για την Κυβέρνηση και το κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Ο Κουβέλης προτίμησε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και όχι τον δήμαρχο Β.Μαυρίδη

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στην περιοχή και την Ορεστοάδα και συνάντησαν τον κ.Μαυρίδη, κατά χρονική σειρά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, η Τομεάρχης Αθλητισμού Άννα Καραμανλή και ακολούθησε ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη. Όλοι τους παράλληλα πέρασαν από το Διδυμότειχο, δείχνομτας-έστω και τυπικά-ότι επιλέγουν να επισκεφθούν τις δυο πόλειες του βορείου Έβρου και τους δημάρχους τους.

Η δεύτερη διάσταση απόψεων αφορά τον χειρισμό του θέματος της ΕΒΖ και συγκεκριμένα του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας. Εκεί συμβαίνει το… αντίστροφο. Η πλευρά των μελών της Νομαρχιακής, δηλαδή Αλεξά, Δέδογλου, Μαλτέζος, καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος και κυρίως στη Νατάσα Γκαρά αλλά και τον Γιάννη Νενεδάκη που έχει διοριστεί από το κόμμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ, ότι αποφεύγουν να συναντήσουν τους τευτλοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους, δημιουργώντας έτσι μια αρνητική εικόνα αδιαφορίας.

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ που ως Κυβέρνηση είχε σταματήσει την λειτουργία του εργοστασίου, συναντήθηκε την Κυριακή με τον Γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη, τόσο με τους εκπροσώπους των τευτλοκαλλιεργητών όσο και των εργαζομένων του εργοστασίου, εμφανιζόμενη ότι ενδιαφέρεται για λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM και την εκπομπή του Δημήτρη Κολιού ο Σπύρος Δέδογλου, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν κλείσιμο του εργοστασίου. Οι τρεις βουλευτές παρά τις δημόσιες εκκλήσεις, δεν έχουν εμφανιστεί.

Η διάσταση απόψεων και τα δύο “στρατόπεδα” στον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου δεν είναι φυσικά σημερινό γεγονός. Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν πως υφίσταται πολύ καιρό και μάλιστα από την μια πλευρά είναι η βουλευτής Νατάσα Γκαρά, ο Γιάννης Νενεδάκης (στον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ και ο ΟΛΑ έκαναν την ΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ) χαρίζοντας του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το parking του λιμανιού), ο διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης κυρίως και από την άλλη Μαλτέζος, Δέδογλου, με την Γραμματέα Αλεξά και τον βουλευτή Γιώργο Καίσα να βρίσκονται ανάμεσα. Όσο για τον έτερο βουλευτή Δημήτρη Ρίζο, αυτός γενικά είναι… ανύπαρκτος και εξαφανισμένος από παντού.