Συναντήσεις με αστυνομικούς, αλλά και οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης για τον υπουργό Νίκο Τόσκα

Συναντήσεις με αστυνομικούς, αλλά και οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης για τον υπουργό Νίκο Τόσκα

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Κομοτηνή για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας την περασμένη Κυριακή, αλλά μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 24 του μήνα, βρέθηκε στην Ορεστιάδα.

Ο κ.Τόσκας συναντήθηκε το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας με αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Α.Μ& Θράκης Υποστράτηγου κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικολάου και του Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικού Διευθυντή κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη, που κατάγονται από την περιοχή κιαι συγκεκριμένα ο πρώτος από το Ασημένιο Διδυμοτείχου και ο δεύτερος απ’ την Λεπτή Ορεστιάδας.

Στη συνάντηση που διήρκησε μία ώρα περίπου, τέθηκαν από την Ένωση των αστυνομικών, τα προβλήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες της Δ.Α Ορεστιάδας  τα  σημαντικότερα εκ των οποίων είναι τα ακόλουθα:

α) Έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού  και αναλωσίμων και  σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαγωνισμοί για την προμήθειά τους

β)Έλλειψη οχημάτων σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες , ενώ σχετικό ερώτημα τέθηκε αναφορικά με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τύπου van και για τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που ζητήθηκαν επανειλημμένα με παλιότερα έγγραφά μας

γ) Αύξηση των μεταναστευτικών ροών με άμεση συνέπεια την  διόγκωση του προβλήματος τόσο στο ΠΡΟ.Κ.Ε.ΚΑ όσο και στο Κ.Υ.Τ του οποίου η φύλαξη και διαχείριση των μεταναστών γίνεται ακόμα από την Ελληνική Αστυνομία και καθυστερεί η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ανάθεσή του σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας(security) όπως ίσχυε στο παρελθόν

δ) Τέλος από τη  Ένωσή μας έγινε ειδική αναφορά για την αύξηση των οργανικών θέσεων, αλλά και για την κάλυψη των πολλών κενών οργανικών θέσεων  κατά τις τακτικές μεταθέσεις.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού  παρουσίασε τα δεδομένα στα ερωτήματα που τέθηκαν από την πλευρά των αστυνομικών, δεσμεύτηκε ότι στο τομέα των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να επιλυθούν τα προβλήματα που κατατέθηκαν, ενώ  για εκείνα που εμπίπτουν σε αρμοδιότητες άλλων Υπουργείων  θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επίλυσή τους.

Στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια της συζύγου του

Ο κ.Τόσκας διανυκτέρευσε στην Ορεστιάδα, όπου μένουν οι γονείς της συζύγου του, η οποία κατάγεται από το χωριό Μάνη Διδυμοτείχου. Είναι δηλαδή όπως έχουμε ξαναγράψει… γαμπρός στον Έβρο. Μάλιστα οι Ορεστιαδίτες τους είδαν όλους μαζί να επισκέπτονται γνωστό στέκι για φαγητό, αλλά και το καφέ της πλατείας Don Cafe, ιδιοκτησίας συγχωριανού της γυναίκας του, στο οποίο την άλλη μέρα απόλαυσε τον καφέ του και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητστάκης!!!