ÐËÇÌÌÕÑÅÓ ÓÔÏÍ ÅÂÑÏ / ×ÙÑÉÏ ÐÑÁÃÃÉ .(MotionTeam-ÂÁÓÉËÇÓ ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ)

“Χτενίζουν” από χθες βράδυ την πλημμυρισμένη περιοχή Πραγγίου αστυνομία, Πυροσβεστική για εντοπισμό προσφύγων, μεταναστών

“Χτενίζου픨από χθες τα μεσάυνχτα τις πλημμυρισμένες περιοχές στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου η αστυνομία και η Πυροσβεστική, για τον εντοπισμό 15 με 20  μεταναστών και προσφύγων, μετά από ειδοποίηση που δέχθηκαν μέσω Γερμανίας και αφού υπήρξε τηλεφώνημα στο 122 ότι κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν η 4η ΕΜΑΚ από τηνΑλεξανδρούπολη έχοντας μάλιστα επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Κούκουρα,  4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 10 άτομα προσωπικό, άνδρες του Πυροσβεστικού σταθμού Διδυμοτείχου και φυσικά οι αστυνομικές Αρχές που επίσης κινητοποιήθηκαν άμεσα, δεν έφερε μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα.

Οι έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας και με την χρήση ειδικού επρυστριοφόρου μηχανήματος της ΕΜΑΚ αφού η περιοχή είναι πλημμυρισμένη,  απέβησαν άκαρπες, καθώς το μόνο στοιχείο που έχει εντοπιστεί είναι πρόσφατα αποτυπώματα ατόμων στο σημείο από το οποίο στάλθηκε το σήμα βοήθειας. Ίσως να κατάφεραν να φύγουν από εκεί και να συνεχίσουν την διαδρομή τους, άγνωστο αν αυτό έγινε με τη βοήθεια διακινητών  και φυσικά που βρίσκονται. 

Σημειώνεται πως τις έρευνες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, αφού υπάρχει έντονη βροχόπτωση και στον Έβρο καταγράφεται αυξανόμενη ροή υδάτων όχι μόνο στον ποταμό, αλλά και σε όλη την περιοχή από νερά των παραποτάμων και των χειμάρρων που καταλήγουν στον Έβρο.