Οδοιπορικο στο Ορμένιο από τις ειδήσεις του STAR (BINTEO)

Οδοιπορικο στο Ορμένιο από τις ειδήσεις του STAR (BINTEO)

Οδοιπορικό στο ακριτικό Ορμένιο της περιοχής του Τριγώνου, έκανε το αθηναϊκό κανάλι STAR για το δελτίο ειδήσεων του που παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα.

Ο ρεπόρτερ του Γιάννης Σωτηρόπουλος μίλησε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Πούλκα και κατοίκους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα πολλά και σοβαρά προβλήματα της περιοχής, αλλά και την διαχρονμική εγκατάλειψη από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα συνεχή κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια του Ορμενίου, κυρίως αυτά που είναι κλειστά επειδή οι ιδιοκτήτες τους είτε μένουν σε άλλες περιοχές της χώρας, είτε είναι μετανάστες στη Γερμανία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ρεπόρτερ Γιάννης Σωτηρόπουλος για το θέμα: “Οδοιπορικό STAR στο βορειότερο χωριό της Ελλάδας. Στο ακριτικό Ορμένιο, 950 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Στο τριεθνές, στα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας. Εκεί όπου τερματίζουν τα τρένα του ΟΣΕ και έως τη δεκαετία του ’60 περνούσε από εκεί το φημισμένο Orient Expess, που διέσχιζε την Ευρώπη και έφτανε έως την Κωνσταντινούπολη Οι 425 μόνιμοι κάτοικοι του, πέρα από την απομόνωση, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τις ληστρικές επιδρομές κακοποιών, αφού σ’ ένα μήνα έχουμε έξι διαρρήξεις σπιτιών!