Καμιά απ’ τις μεγάλες εβρίτικες εταιρείες τροφίμων στην υπόθεση φοροδιαφυγής 500.000 ευρώ. Αφορά μικρότερες

Καμιά απ’ τις μεγάλες εβρίτικες εταιρείες τροφίμων στην υπόθεση φοροδιαφυγής 500.000 ευρώ. Αφορά μικρότερες

Αρκετός ντόρος έχει γίνει με το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε πριν δυο μέρες και αφορά φοροδιαφυγή που φτάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ, από δυο εταιρείες παραγωγής ειδών διατροφής του Έβρου.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, επειδή είχαμε αρκετές ερωτήσεις από φίλους αναγνώστες, αναφέρουν ότι η υπόθεση δεν αφορά κάποια από τις γνωστές μεγάλες εταιρείες του νομού μας, που ασχολούνται με παραγωγή αναψυκτικών, ειδών κρέατος ή γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά δυο πολύ μικρότερες οι οποίες έχουν σχέση με παρασκευή εντελώς διαφορετικών προϊόντων.

Μπορεί το ποσό της φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε ελέγχους τους πραγματοποίησαν σε περιοχή του νομού μας και ανέρχεται σε 500.000 ευρώ να είναι μεγάλο, αλλά αφορά υποθέσεις πολλών χρόνων. Γι’ αυτό έφτασε σε τόσο μεγάλο ύψος, αν και οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι όπως τονίσαμε μικρές σε μέγεθος και κύκλο εργασιών. Ούτε καν μικρομεσαίες.

Το θέμα αποκάλυψε το voria.gr και από εκεί το αναδημοσιεύσαμε, αλλά επειδή όπως είναι φυσικό σε παρόμοιες περιπτώσεις ακούγονται και κυκλοφορούν πολλά, το ρεπορτάζ που κάναμε έδειξε ότι δεν πρόκειται για κάποια από τις γνωστές μεγάλες εταιρείες του Έβρου, αλλά δύο που μπορεί μάλιστα η μια να είναι και θυγατρική της άλλης. Οι οποίες αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές, έχουν σημαντικό κΎκλο εργασιών για το μέγεθος τους.