Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον τελικό του Λιγκ Καπ

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον τελικό του Λιγκ Καπ

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον τελικό του Λιγκ Καπ, αφού έχασε απ΄τον Ολυμπιακό 3-0 σετ στον τελικό που έγινε στο κλειστό της Σύρου. 

Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν σε σερβίς και φιλέ και έφτασαν στην άνετη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, που είναι το πρώτο της χρονιάς για το βόλεϊ ανδρών.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ ο Οϊβάνεν με 16 πόντους. Σπουδαία εμφάνιση για τον κεντρικό Μάρκους Μπέμε με 15 πόντους και τέσσερις άσους. Ο Παγιάν με 13 πόντους ξεχώρισε επιθετικά για τον Εθνικό.

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο λάθη του Εθνικού στο φιλέ και μπλοκ άουτ του Οϊβάνεν προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο σετ. Με πρώτους χρόνους αλλά και μπλοκ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους φτάνοντας στο 8-4 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ με τον Αλεξίεφ.

Με τον Σταύρο Κασαμπαλή στην γραμμή του σερβίς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με Μεχία και Παγιάν έκανε σερί 4-0 και ισοφάρισε σε 8-8 μετά την αναγκαστική διακοπή Με δύο σερί μπλοκ του Μπέμε ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι διαφορά στο σετ (12-9) για να προηγηθεί με πέντε πόντους (16-11) για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και επίθεση του Αλεξίεφ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στην τελική ευθεία του σετ. Με άσο του Μπέμε οι Πειραιώτες έφτασαν στο 18-12 με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να δείχνει αδύνατος να αντιδράσει. Με τον Πετρέα στην γραμμή του σερβίς (δύο άσοι) ο Ολυμπιακός τεμείωσε το σετ με 25-15 μετά από επίθεση του Ζουπάνι.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 6-2 με άσο του Μπέμε για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-5 μετά από πρώτο χρόνο του Πετρέα.

 Ο Εθνικός κατάφερε να πλησιάσει στους δύο πόντους (9-7) μετά από χαμένο σερβίς του Πετρέα. Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο το σερβίς του και πάλι και με τον Μπέμε να είναι αξιόπιστος τόσο από την γραμμή όσο και στο φιλέ προηγήθηκαν με 16-10 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός με άσο του Αλεξίεφ και άουτ του Χαραλαμπίδη προηγήθηκε με 11-19 στην τελική ευθεία του σετ. Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και οι Πειραιώτες έφτασαν στο 2-0 σετ με 25-15 και χαμένο σερβίς του Χριστόφα.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τον πρώτο του άσο στο παιχνίδι με τον Βελίτσκοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 4-3 στο τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός με Οϊβάνεν και Ράουβερντινκ αντέδρασε αμέσως και έφτασε στο 8-6 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ με επίθεση του Ολλανδού ακραίου.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη προσπάθησε να κρατηθεί στο σετ και το παιχνίδι αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής. Ο Οϊβάνεν με άσο έκανε το 23-12 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τους παίκτες να πανηγυρίζουν με τον κόσμο που ζητούσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Για τον Ολυμπιακό ακολουθούν οι διπλοί τελικοί με τη Ραβέννα για το Τσάλεντζ Καπ με το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων να είναι προγραμματισμένο για τη Μεγάλη Τετάρτη. Όσον αφορά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στρέφει την προσοχή του στη μάχη των πλέι άουτ που θα κρίνουν και την παραμονή στη Volleyleague.

Τα σετ: 0-3 (15-25, 15-25, 13-25) σε 69΄

Το σημαντικό είναι πως μπορεί ο Εθνικός να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη, όμως προσπάθησε αρκετά αντιμετωπίζοντας μία ομάδα με καλύτερο ρόστερ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Παγιάν 13 (13/24 επ), Κασαμπαλής, Βελίτσκοβιτς 5 (3/11 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 33% υπ -19% άριστες), Μεχία 6 (6/8 επ), Χριστόφας 2 (2/3 επ), Ριζόπουλος 5 (5/11 επ, 62% υπ -38% άριστες) / Κόντοστάθης (λ, 18% υπ -18% άριστες), Χαραλαμπίδης 2 (2/5 επ, 33% υπ), Χατζόπουλος, Κυριακίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Οϊβάνεν 13 (11/15 επ, 2 άσσοι), Πετρέας 7 (4/8 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μπέμε 11 (5/5 επ, 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντρίζγκα, Αλεξίεφ 9 (7/8 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 46% υπ 31% άριστες), Ραουβέρντινκ 8 (7/15 επ, 1 μπλοκ, 90% υπ -60% άριστες) / Στεφάνου (λ 50% υπ -20% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης 1 (1/1 επ), Ζουπάνι 3 (2/2 επ, 1 άσσος), Στιβαχτής, Ανδρεάδης

Πηγή: sdna.gr