Ο Έβρος βουλιάζει από τις πλημμύρες, αλλά οι κυβερνητικοί βουλευτές άφαντοι

Ο Έβρος βουλιάζει από τις πλημμύρες, αλλά οι κυβερνητικοί βουλευτές άφαντοι

 Εδώ και λίγες ημέρες ο νομός Έβρου δοκιμάζεται άγρια από τις πλημμύρες, αφού οι βροχές και η απόφαση των Βούλγαρων να απελευθερώσουν από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ τεράστιες ποσότητες νερού, είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν σε πολλά σημεία τα αναχώματα του ποταμού Έβρου και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα να πλημμυρίσουν.

Οι αγρότες να…. κλαίνε τις κατεστραμμένες σοδιές τους, οι τοπικές αρχές, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο,  με την Πολιτική προστασία, τους δημάρχους των τεσσάρων δήμων που πλήττονται, περιφερειακούς συμβούλους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, τις ένοπλες δυνάμεις, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, βρίσκονται σε επιφυλακή και προσπαθούν όσο μπορούν να δώσουν λύσεις και να περιορίσουν την καταστροφική μανία του νερού.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές  Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ όμως παραμένουν για μια ακόμη φορά εξαφανισμένοι. Τόσες ημέρες δεν είδαμε έναν από αυτούς να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, να πάρει μέρος σε κάποια σύσκεψη και πολύ περισσότερο να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από κάποιον αρμόδιο υπουργό να έρθει στον Έβρο για να επιθεωρήσει την κατάσταση. Ούτε καν ο διορισμένος από την Κυβέρνηση Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εμφανίστηκε και αρκέστηκε να παραχωρήσει στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο την απόφαση για κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάτι που έκανε χθες.

Ο μεν Γιώργος Καίσας ασχολείται, σύμφωνα με τα δελτία τύπου που μας στέλνει το γραφείο του, με συναντήσεις βουλευτών από το… Ιράκ προωθώνατς την ελληνοιρακινή φιλία, η Νατάσα Γκαρά επέλεξε να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και ο Δημήτρης Ρίζος αρκείται να κοινοποιεί στο facebook κάποια ρεπορτάζ για την κατάσταση στον ποταμό Έβρο. Όλοι τους πάντως καθημερινά ασχολούνται κυρίως πως να κοινοποιήσουν δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού αθηναϊκού αλλά και τοπικού τύπου, που αβαντάρουν την Κυβέρνηση.

Που να βρουν μετά χρόνο να επισκεφθούν το πλημμυρισμένο Πύθιο για να τους ενημερώσει ο πρόεδρος Χάρης Θεοχαρίδης για την τραγική κατάσταση; Το Διδυμότειχο και τα παρέβρια χωριά του που έχουν καλυφθεί από το νερό. Τα Λάβαρα όπου έσπασαν τα αναχώματα ή το Τυχερό όπου έγινε το ίδιο και καταστράφηκαν οι σοδιές.

Μήπως εμφανίστηκαν επί πολύ καιρό στο θέμα των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη και έκαναν κάποια δήλωση συμπαράστασης ή επισκέφθηκαν τους γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη; Μόνο ο Καίσας, αισθανόμενος… ασφάλεια δίπλα στον Φώτη Κουβέλη “έσκασε μύτη” αλλά την… πάτησε, γιατί μπροστά στις κάμερες και με αυτόν πρώτο πλάνο, ξέσπασε η μητέρα του αιχμάλωτου απ’ τους Τούρκους λοχία.

Μήπως εμφανίστηκαν να συναντήσουν τους τευτλοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους του εργοστασίου Ζάχαρης, παρά τις συνεχείς δημόσιες εκκλήσεις τους, για να τους ενημερώσουν “τι μέλλει γενέσθαι”; Η καρέκλα να είναι καλά, ο παχυλός μισθός να πέφτει κάθε μήνα και άσε τους Εβρίτες να κινδυνεύουν να πνιγούν από τα νερά του ποταού και τους αγρότες να κλαίνε τις σοδιές τους.

Άλλωστε Πάσχα έρχεται και θα εμφανιστούν οσονούπω στις εκδηλώσεις και στις εκκλησίες για… χειραψίες και ευχές.