Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι σε μονάδες του Έβρου. Τόνωσαν την τοπική οικονομία

Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι σε μονάδες του Έβρου. Τόνωσαν την τοπική οικονομία

Η ορκομωσία των νεοσυλλέκτων, οι οποίοι πλέον παρουσιάζονται  απ’ ευθείας στον Έβρο και όχι στα γνωστά Κέντρα Νεοσυλλέκτων που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, έγινε την περασμένη Παρασκευή στις μονάδες του νομού που έχουν οριστεί να τους υποδέχονται για την βασική τους εκπαίδευση.  

Με την παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας, έγινε η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στα Κέντρα Υποδοχής Πλάτης, Λαγού, Καβύλης, Σουφλίου και Καβησσσού. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Θεοδωράκη» στο Λαγό Διδυμοτείχου, παρουσία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού. παρέστη ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Αγγελής, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι εκπρόσωποί της Μητρόπολης, ο Αρχιμ. Νικόδημος Σκλέπας παρέστη στο Στρατόπεδο  «Καρύδα» του 21ου Συντάγματος στην Πλάτη Ορεστιάδος, παρουσία του Διοικητού της XVI Mεραρχίας Στρατηγού Βασιλείου Παπαδόπουλου. Ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης παρακολούθησε την ορκομωσία στο Στρατόπεδο «Αβραμίδη» στην Καβύλη Ορεστιάδος, παρουσία του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Ερμολάου Παπαστεφανή και ο Αρχιμ. Ανδρέας Αϊντινίδης στο Στρατόπεδο «Μηλιδώνη» στο Σουφλί, παρουσία του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Ιωάννου Τσιόπλου.

Στους νεοσύλλεκτους διανεμήθη από την Μητρόπολη η Καινή Διαθήκη σε παραλλαγή, προσφορά της Βιβλικής Εταιρείας, ενώ μετά την ορκομωσία ακολούθησε παντού παρέλαση. Πάντως η παρουσία μεγάλου αριθμού νεοσυλλέκτων, οι οποίοι στη συνέχεια μετατίθενται στις μονάδες του Έβρου κυρίως, δηλαδή παραμένουν εδώ, τόνωσε σημαντικά την τοπική οικονομία.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες των περιοχών που λειτουργούν τα κέντρα Υποδοχής, αρκετοί από τους νεοσύλλεκτους κατά την έξοδο τους κατακλύζουν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, ενώ αγοράζουν και διάφορα είδη που τους είναι απαραίτητα. Το συγκεκριμένο μέτρο δηλαδή που αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κρίνεται πολύ θετικό για τον Έβρο.