Ψάχνουν εβρίτικα αρνιά οι γείτονες Βούλγαροι για το Πάσχα, γιατί είναι πιο… φθηνά!!!

Ψάχνουν εβρίτικα αρνιά οι γείτονες Βούλγαροι για το Πάσχα, γιατί είναι πιο… φθηνά!!!

Για εβρίτικα και γενικότερα ελληνικά αρνιά ψάχνουν οι γείτονες Βούλγαροι προκειμένου να τα σουβλίσουν το Πάσχα, αφού είναι πιο φθηνά από τα δικά τους. Ποιός θα το περίμενε να το δούμε και αυτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας που βλέπετε αλλά και αρκετών ακόμα, έχει γίνει πρώτο και βασικό θέμα σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βουλγαρίας το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που αφορά την τιμή του αρνιού. Όπως αναφέρει, η χονδρική τιμή του βουλγαρικού αρνιού είναι 5,5-6 λέβα, ενώ το ελληνικό φθηνότερο στα 2,20€ (δηλαδή 4,45 λέβα).

Με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι η λιανική τιμή θα κυμανθεί στα 16-17 λέβα για το βουλγαρικό αρνί, έναντι 12-13 για το ελληνικό. Μια διαφορά τιμής δηλαδή σχεδόν 30%. Γι’ αυτό αρκετοί έμποροι από την γειτονική χώα έχουν εμφανιστεί τελευταίες ημέρες στον Έβρο και την Θράκη αναζητώντας αρνάκια για τον οβελία των συμπατριωτών τους και αναμένεται να είναι ελληνικό το αρνί στα φετινά πασχαλιάτικα τραπέζια της γενοτινικής μας Βουλγαρίας.