Πρωτοφανή κύματα λαθρομεταναστών στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν – Στόχος να έρθουν στον Έβρο

Πρωτοφανή κύματα λαθρομεταναστών στα σύνορα Τουρκίας με Ιράν – Στόχος να έρθουν στον Έβρο

Ένα εξαιορετικά ανησυχητικό πρωτοσέλιδο υπάρχει στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», όπου αναφέρεται  η είδηση περί πρωτοφανούς κύματος λαθρομεταναστών, που έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριακή γραμμή της Τουρκίας με το Ιράν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πολλές συλλήψεις στην περιοχή του Ερζερούμ.

Οι λαθρομετανάστες που επιχειρούν να διαβούν τα σύνορα προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, όπου την τελευταία περίοδο έχουν κλιμακωθεί οι πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανών κατά των Ταλιμπάν, ενώ έχει αυξηθεί κάθετα ο αριθμός τρομοκρατικών χτυπημάτων στα αστικά κέντρα. Δευτερευόντως οι λαθρομετανάστες καταφθάνουν από το Πακιστάν και το Μπάγκλαντές.

Για να περάσουν τα σύνορα  καταβάλουν την ταρίφα των 500 δολαρίων σύμφωνα με το δημοσίευμα. Προορισμός τους είναι ο Έβρος, η ακτογραμμή του Αιγαίου, και τα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του δημοσιεύματος σε πρωτοφανείς αριθμούς μεταναστών που συγκεντρώνονται στα τουρκο-ιρανικά σύνορα. Η αναφορά αυτή ενδεχομένως και να είναι μία ευθεία προειδοποίηση για την διαμόρφωση συνθηκών υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στην ανατολική ακτή του Αιγαίου με σκοπό να φθάσουν τα ελληνικά νησιά.

πηγη:pronews.gr