Το Πάσχα έφτασε, η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αποδείχθηκε πάλι κυβερνητικό…παραμύθι

Το Πάσχα έφτασε, η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αποδείχθηκε πάλι κυβερνητικό…παραμύθι

Το Πάσχα έφτασε, αλλά η πολυπόθητη Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για την οποία η Κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, με επικεφαλής τον Γιώργο Καίσα διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι θα έχει υλοποιηθεί, αποδεικνύεται ένα ακόμα… παραμύθι, σαν και αυτό που συνεχίζεται 3 χρόνια τώρα στο συγκεκριμένο θέμα. 

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του θέσι το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα. Γιατί από το 2015 οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας αλλά και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Γιώργος Καίσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, τους κοροϊδεύουν εν ψυχρώ.

Τότε ο κ.Καίσας δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει να “κλείσει” το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι όμως που ουδέποτε έγινε. Πάντα επικαλούνταν και μια δικαιολογία και τελικά βρήκε… βολικό τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη σε μια από τις επισκέψεις του στην Αθήνα και τον πήγε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Οπότε θεωρήθηκε πλέον ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει συνάντηση του κ.Τσίπρα με τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων. Όχι φυσικά ότι υπήρχε περίπτωση να υπάρξει ποτέ, αλλά ο κ.Καίσας βρήκε μια δικαιολογία για τα παραμύθια που τους πουλούσε και δυστυχώς κάποιοι τον πίστεψαν.

 

Ούτε καν σε διαβούλευση δεν έχει τεθεί νομοσχέδιο του υπουργείου

Μετά την συνάντηση με τον κ.Ξανθό, ειπώθηκε πως διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Διδυμοτείχου ότι ως το Πάσχα που φέτος είναι στις 8 Απριλίου, θα ψηφιστεί η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Μάλιστα ο κ.Ξανθός αναγνώρισε ότι η Κυβέρνηση καθυστέρησε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα, επίσης πως δεν λειτούργησε η ενοποίηση του Νοσοκομείου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης  και πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Φεβρουάριο, θα περιλαμβάνεται η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μαζί με άλλα τρία όπως έχει ανακοινωθεί και παλαιότερα(Ηρακλείου, Λάρισας και ένα ακόμα). Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι μέχρι το Πάσχα  θα ψηφιστεί στην Βουλή και λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξανθός σε Πατσουρίδη: Ως το Πάσχα θα ψηφιστεί η Αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Σήμερα έχουμε φτάσει στις 5 Απριλίου και κανένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας όχι απλά δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση, αλλά ούτε έχει τεθεί σε διαβούλευση. Αν γίνει μάλιστα κάτι τέτοιο, επειδή υπάρχουν σοβαρά θέματα όπως η ΥΠΕ και άλλα, θα χρειαστεί περισσότερο από ένας μήνας διαβούλευσης. Ακόμα δηλαδή και μετά το Πάσχα να ξεκινήσει αυτή, θα πάμε τέλη Μαίου και πιο μετά.

Καίσας: Τον Μάρτιο ψηφίζεται απ’ τη Βουλή

η Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Στα τέλη του Φεβρουαρίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και γιατρός στο επάγγελμα Γιώργο Καίσας, διαβεβαίωνε μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μάλιστα κατηγορηματικά, ότι τον μήνα Μάρτιο θα ψηφιστεί από την Βουλή η Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Εμείς τότε αναρρωτιόμασταν αν εννοεί αυτόν τον Μάρτιο, γιατί και πέρυσι τέτοιπον καιρό, τον Απρίλιο του 2017 τα ίδια έλεγε ο βουλευτής από το Ελληνοχώρι.

«Το μήνα Μάρτιο ψηφίζεται η Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το ελληνικό κοινοβούλιο». Ο κ.Καίσας αναφέρθηκε και στη διαίρεση του πεδίου αρμοδιότητας της 4ης Υγειονομικής Περιφρειας ΑΜΘ, επισημαίνοντας ότι μια διοικούσα αρχή θα ιδρυθεί στην Αλεξανδρούπολη, αν και την διεκδικεί και η Ξάνθη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καίσας: Τον Μάρτιο (αυτόν;) ψηφίζεται από την Βουλή η Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου