Αμερικανός πολιτικός, ανέδειξε το “μαύρο Πάσχα” των Θρακών, της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης

Αμερικανός πολιτικός, ανέδειξε το “μαύρο Πάσχα” των Θρακών, της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης

Οι Έλληνες πολιτικοί μπορεί να το ξέχασαν, αλλά ένας Αμερικανός, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο Brad Sherman των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια, το θυμήθηκε χθες και ανέδειξε το “μαύρο Πάσχα” των Θρακών το 1914, την γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης από τους Τούρκους.

Με μήνυμα του στο twitter, το μέλος του Κογκρέσου κ. Brad Sherman (Democrat -California) θυμάται «το μαύρο Πάσχα» του 1914, την ημέρα εκείνη 6 Απριλίου 1914 ξεκίνησε ο διωγμός και οι σφαγές κατά του Ελληνικού πληθυσμού της Ανατολικής Θράκης.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία θυμίζει στους Θράκες –και θα έπρεπε να θυμίζει και σε όλον τον ελληνισμό– τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης. Ήταν η Δευτέρα μετά το Πάσχα, ένα μαύρο Πάσχα για τους Έλληνες που καθιερώθηκε να τιμάται τον Ιούνιο του 2006 με απόφαση 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, το οποίο έγινε στο Διδυμότειχο. Οι Θράκες αποφάσισαν να προτείνουν στην πολιτεία την ανακήρυξη της 6ης Απριλίου ως ημέρας μνήμης του θρακικού ελληνισμού.

6 Απριλίου, θυμίζει στους Θράκες –και θα έπρεπε να θυμίζει και σε όλον τον ελληνισμό– τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης. Ήταν η Δευτέρα μετά το Πάσχα, ένα μαύρο Πάσχα για τους Έλληνες που καθιερώθηκε να τιμάται τον Ιούνιο του 2006 με απόφαση 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, το οποίο έγινε στο Διδυμότειχο. Οι Θράκες αποφάσισαν να προτείνουν στην πολιτεία την ανακήρυξη της 6ης Απριλίου ως ημέρας μνήμης του θρακικού ελληνισμού.