Καμιά αναφορά Πούτιν σε Ερντογάν για την αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών

Καμιά αναφορά Πούτιν σε Ερντογάν για την αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών

Την παραμικρή αναφορά στην συνεχιζόμενη αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν για 38η ημέρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, δεν έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Τουρκία.

Ούτε καν μια τυπική κουβέντα δεν είπε στον ομόλογο του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα του ετοίμασε μεγαλειώδη υποδοχή στην Άγκυρα,  για τα εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού που κατασκεύασαν οι Ρώσοι. Μέχρι και …άλογα έβγαλε στους δρόμους ο Έρντογάν, για να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό, μετά την επανεκλογή του.

Ο Πούτιν τόνισε πως το εργοστάσιο «είναι ένα νέο βήμα για την οικονομία της Τουρκίας», ενώ σημείωσε πως είναι ευγνώμων για την απόφαση της Τουρκίας να δώσει στο πρόγραμμα του Άκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης. Το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιού κατασκευάστηκε από τη ρωσική κρατική εταιρεία ROSATOM,με το κόστος να ξεπερνά τα 20 δις. δολάρια. Ο σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Το Ακούγιου, βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνας, απέναντι στη βόρεια Κύπρο.

Δεν “συγκίνησαν” τον Πούτιν οι επιστολές

Ιβάν Σαββίδη και το τηλεφώνημα του Τσίπρα

Για την… χοντρή κονόμα πήγε λοιπόν ο Πούτιν στην Τουρκία και σιγά μην ασχοληθεί με τα δυο παλικάρια μας, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που το δικτατορικό καθεστώς Ερντογάν κρατάει αιχμάλωτους, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, αφού δεν τους έχουν καν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες. Φαίνεται ότι τον Ρώσο Πρόεδρο δεν “συγκίνησαν” ούτε η επιστολή του Ιβάν Σαββίδη, που φυσικά ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους και είναι άγνωστο αν στάλθηκε στον Πούτιν, ζητώντας να παρέμβει για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ούτε όμως και το τηλεφώνημα που Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έγινε για τον ίδιο λόγο, όπως ανακοινώθκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Εδώ έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα κ.Μασλόβ, δεν έχει κάνει ούτε μια τυπική δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα που κυριαρχεί περισσότερο από έναν μήνα στην Ελλάδα. Ούτε μια λέξη δεν είπε, την στιγμή που ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, αναφέρεται κάθε τόσο στους δυο στρατιωτικούς μας.

Θα σχολιάσει κάποιος, δεν μετράνε οι δηλώσεις αλλά η ουσία και ούτε οι Αμερικανοί αλλά ούτε οι Ευρωπαίοι έχουν καταφέρει να πείσουν τον Ερντογάν να τους αφήσει. Οι Ρώσοι όμως που έχουν πλέον άριστες σχέσεις με την Τουρκία, της πουλάνε όπλα όπως τους S400, της φτιάχνουν πυρηνικό εργοστάσιο, οι ομόδοξοι μας, το ¨ξανθό γένος”, δεν έχουν κάνει ούτε μια τυπική δήλωση.

Κι όλα αυτά, ενώ η Ελλάδα τους συμπαραστέκεται και είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν πήρε μέτρα εναντίον της για το θέμα του Ρώσου πράκτορα που επιχείρησαν να τον σκοτώσουν με… περίεργο αέριο, όταν οι άλλες χώρες απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη συμπαράστασης στη Μεγάλη Βρεττανία. Όταν η Ελλάδα δήλωσε αντίθετη στην ανακοίβωση της Ε.Ε για το θέμα και την πρόθεση της για επιβολή κυρώσεων. Έτσι μας το ανταποδίδουν οι… φίλοι μας-για κάποιους-Ρώσοι, που είναι γεγονός ότι διαχρονικά στους αιώνες πάντα μας… πούλησαν.