Προκαλούν οι Τούρκοι ψαράδες. Σε λίγο θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη(ΒΙΝΤΕΟ)

Προκαλούν οι Τούρκοι ψαράδες. Σε λίγο θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη(ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν φτάνουν οι προκλήσεις των Τούρκων με τις εναέριες παραβιάσεις ή το πέρασμα πολεμικών τους πλοίων σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τα ίδια και χειρότερα κάνουν οι ψαράδες τους και μάλιστα στο Θρακικό πέλαγος, όπου σε λίγο θα φτάσουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη. 

Οι καταγγελίες για παραβίαση των χωρικών μας υδάτων είναι πολλές και την Μεγάλη Εβδομάδα φαίνεται οι γείτονες μας να έχουν… ξεσαλώσει, αφού έφτασαν ακόμα και στα 4 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, ενώ τα χωρικά μας ύδατα είναι στα 6 χιλιόμετρα!!! Όπως καταγγέλουν κάτοικοι που αντιλήφθηκαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τουρκικά αλιευτικά, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινούν από την Αίνο, είδαν με τα μάτια τους από τα εξοχικά στην παραλία της Αλεξανδρούπολης όπου βρέθηκαν λόγω των γιορτών του Πάσχα, τα τουρκικά αλιευτικά να… αλωνίζουν ανενόχλητα στο Θρακικό πέλαγος και να φτάνουν πολύ κοντά στα παράλια του νομού Έβρου. Προσπάθησαν μάλιστα να τα φωτογραφίσουν, αλλά με το κινητό κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Άλλωστε είναι συχνές οι διαμαρτυρίες των ψαράδων της Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό πρόβλημα και τα όσα συμβαίνουν στη νησία Ζουράφα εδώ και πολλά χρόνια. Τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εθνικής Άμυνας δεν δείχνουν να παίρνουν αποφασιστικές αποφάσεις για να σταματήσει όχι μόνο η αμφισβήτηση των χωρικών μας υδάτων και των συνόρων μας, αλλά και η προνομιακή εκμετάλλευση των αλλειυμάτων από τα πολύ μεγαλύτερα τουρκικά καίκια.

Προκλήσεις τουρκικών αλιευτικών και στην  Χίο

Καλά κρατεί λοιπόν η ένταση στο Αιγαίο, όπου καθημερινά τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν ανενόχλητα τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλέον οι προκλήσεις συνεχίζονται και από τους ψαράδες της Τουρκίας όπου καθημερινά πλέουν ανενόχλητοί ανοιχτά του Αιγαίου και των παραλιών της Μικράς Ασίας και μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς κανείς να τους σταματά.
Το βίντεο ντοκουμέντο του protothema.gr δείχνει μια τουρκική τράτα δυτικά της Χίου όπου δίπλα σε ελληνικά πλοία ψαρεύει μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όπως είπαν οι άνθρωποι της περιοχής, οι προκλήσεις των γειτόνων ξεπερνούν κάθε σκέψη και πλέον το φαινόμενο της ψαριάς στα ελληνικά χωρικά ύδατα πιο διαδεδομένο από ποτέ αφού το ελληνικό κράτος απουσιάζει από την προστασία των συνόρων, με αποτέλεσμα οι Έλληνες ψαράδες να είναι οι πλέον χαμένοι του παιχνιδιού.
Στο συγκεκριμένο βίντεο που τραβήχτηκε χθες, Μεγάλη Πέμπτη, φαίνεται καθαρά η τουρκική τράτα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, να ψαρεύει δίπλα ακριβώς σε ελληνική τράτα.

Παρόλο που οι άντρες του ελληνικού πλοίου ειδοποίησαν τις Αρχές, η επέμβαση ήρθε με χαρακτηριστική καθυστέρηση…