Την επόμενη βδομάδα η επιλογή των “μνηστήρων” της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού

Την επόμενη βδομάδα η επιλογή των “μνηστήρων” της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού

Mετά  το Πάσχα και ως τις 15 Απριλίου, θα ανακοινωθούν τα σχήματα που προεπιλέγονται από το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα και των καθέτων της Εγνατίας Οδού.

Τα παραπάνω τονίσθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρη Ξενόφο, ο οποίος σήμερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός που έχει περάσει από πολλά κύματα και σκοντάψει σε μεγάλα εμπόδια, εκτιμάται ότι πλέον θα εξελιχθεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς καθώς σήμερα, 4 Απριλίου, πέντε υποψήφια σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το διαγωνισμό με αντικείμενο το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων.

Το σύστημα των διοδίων που τελικώς θα εφαρμοστεί στους αυτοκινητοδρόμους όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εγνατίας Οδού, είναι κρίσιμο για να προχωρήσει η παραχώρηση της Εγνατίας, αφού οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να αποσαφηνιστεί το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων, ώστε να το συνυπολογίσουν στο ρίσκο που θα αναλάβουν και στις δεσμευτικές προσφορές που θα καταθέσουν, όσοι τελικώς προεπιλεγούν και καταλήξουν να καταθέσουν προσφορές.

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον πέντε σχήματα, επικεφαλής των οποίων είναι οι:IΝTRASOFT INTERNATIONAL SA, STRABAG AG, VINCI HIGHWAYS, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. H ακριβής σύνθεση των ομίλων θα προκύψει μετά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των υποβληθέντων φακέλων που θα διενεργηθεί την επόμενη εβδομάδα μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, όσοι προεπιλεγούν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο data room και θα δοθεί μία τρίμηνη περίοδος για την υποβολή παρατηρήσεων και διαπραγματεύσεις επί των όρων και των προβλέψεων της σύμβασης, με το χρονοδιάγραμμα να τοποθετεί την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών το Σεπτέμβριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για την Εγνατία Οδό είχαν εκδηλώσει τον Φεβρουάριο, τα εξής σχήματα:

ANAS International Enterprise S.p.A.
2. ROADIS Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
3. VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.”
4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.
5. DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH – DIMERA LTD
6. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
7. NORTHERN GREECE CORRIDOR CONSORTIUM” [Intertoll Capital Partners B.V. / J&P – AVAX S.A. / Aberdeen European Infrastructure Partners II LP]
8. FREYJA HOLDINGS SARL” [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]
9. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ

Πηγή: voria.gr