“Έφυγε” ο αγαπημένος στην Αλεξανδρούπολη τραγουδιστής Λευτέρης Δαμάσκος (ΒΙΝΤΕΟ)

“Έφυγε” ο αγαπημένος στην Αλεξανδρούπολη τραγουδιστής Λευτέρης Δαμάσκος (ΒΙΝΤΕΟ)

“Έφυγε” απ’ την ζωή, ο πολύ αγαπημένος στο κοινό της Αλεξανδρούπολης τραγουδιστής Λευτέρης Δαμάσκος, που ξεχώρισε με την φωνή, το κέφι και την ιδιαiτερη παρουσία του στην πίστα, κυρίως του νυχτερινού κέντρου Pico επί πολλά χρόνια.

Τον τελευταίο καιρό ο Δαμάσκος αντιμετώπιζε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προβλήματα υγείας και νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ σε όσους τον γνώριζαν, συναδέρφους, μουσικούς, αλλά κυρίως στους θαμώνες που διασκέδαζαν με τα τραγούδια, τις ατάκες, το χιούμορ και τον ξεχωριστό τρόπο που είχε να ξεσηκώνει, κυρίως το γυνακείο κοινό.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη στις 10:30 το πρωί, στον τόπο καταγωγής του, στην Πορταριά Χαλκιδικής, ενώ ο συνάδερφος του τραγουδιστής Κυριάκος Παπαηλίας, που συνεργάστηκε μαζί του στο Pico της Αλεξανδρούπολης, τον… αποχαιρέτισε με συγκινητικό τρόπο γράφοντας στην προσωπική του σελίδα:

“Όταν πρωτοτραγούδησα Αλεξανδρούπολη στο pico, την πρώτη φορά που πήγα να πω το τραγουδι μου, το “άντε γεια” δεν μπόρεσα γιατί ένα μαγαζί το τραγουδούσε τόσο δυνατά.. όταν ρώτησα τον Ανδρέα Ανδρέογλου  καταενθουσιασμένος μου είπε… ο ΔΑΜΑΣΚΟΣ το έχει κάνει εθνικό ύμνο εδώ… ένας άνθρωπος με αστείρευτο χιούμορ ένας ολοκληρωμενος καλλιτέχνης με καρδιά μικρού παιδιού.. αγαπούσε όλο τον κόσμο και βοηθούσε όλους τους νέους τραγουδιστές.. είμαι πραγματικά ευγνώμων που σε γνώρισα και που τραγουδούσαμε μαζί τόσα βράδια.. καλό ταξίδι φίλε μου Λευτέρη στη γειτονιά των αγγέλων”.

Ο Λευτέρης Δαμάσκος είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας και παρουσίας πάνω στην πίστα. Αν και δεν καταγόταν από τον Έβρο αλλά τη Χαλκιδική, είχε εμφανιστεί πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, κυρίως στο νυχτερινό κέντρο Pico, ενώ από τα γνωστά ονόματα συνεργάστηκε στην Αθήνα με τον Θάνο Πετρέλη και την Φανή Δρακοπούλου. Σε πολλούς έκανε εντύπωση η ικανότητα που είχε να ξεσηκώνει τις γυναικοπαρέες στα μαγαζιά που εμφανίζονταν.