ΘΡΗΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ-Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος του Mirrage. Τί έγραψε στο Twitter ο Καμμένος

ΘΡΗΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ-Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος του Mirrage. Τί έγραψε στο Twitter ο Καμμένος

Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία και όλη η Ελλάδα. Το τραγικό νέο ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και όχι οι αρμόδιες πηγές του Πενταγώνου, ενώ τα σοβαρά ερωτηματικά τί ακριβώς συνέβη παραμένουν.

Το μαχητικό χάθηκε λίγο πριν προσγειωθεί στη Σκύρο. Το στίγμα του χάθηκε εννέα μίλια βορειοανατολικά του νησιού. Το θάνατό του ανακοίνωσε μάλιστα μέσω twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και όχι οι αρμόδιες πηγές του Πενταγώνου, χαρακτηρίζοντας τον ήρωα.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής» τονίζουν στο onalert.grυψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου με αφορμή την άκρατη φημολογία λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απώλεια του ίχνους του Mirage 2000 – 5 ανοιχτά της Σκύρου!

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει από το FIR ανά τη είσοδο του.

Τα τουρκικά ΜΜΕ για την πτώση του Mirage 2000 – 5

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Mirage 2000 – 5 μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό μαχητικό στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Το αεροσκάφος Mirage 2000 – 5 επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, ύστερα από επιχείρηση αναχαίτισης.

Η επικοινωνία με τον πιλότο του Mirage 2000 – 5 χάθηκε περίπου στις 12:15. Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών. Η πτώση του, αξίζει να σημειωθεί, δεν σχετίζεται να την αναχαίτιση

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της Haberturk, Μαχμούτ Γκουρέρ, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν πως δεν υπήρχε τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή, τη στιγμή του περιστατικού.

Ακούστε όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο ΣΚΑΪ

https://www.youtube.com/watch?v=gxVkME_xqpE

 

 

 

Πηγή: newsit.gr