Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Τούρκοι στη Δυτική Θράκη, δεν θα τους γυρίσουμε την πλάτη

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Τούρκοι στη Δυτική Θράκη, δεν θα τους γυρίσουμε την πλάτη

Συνεχίζει να προκλεί και να μην εγκαταλείπει το όνειρό του για τη «μεγάλη Τουρκία» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Σε ομιλία του την Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκ νέου στα σύνορα της Τουρκίας πριν από έναν αιώνα, περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Θράκη, ενώ χαρακτήρισε Τούρκους πολίτες τους κατοίκους της και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα τους γυρίσει την πλάτη».
«Έναν αιώνα πριν, οι άνθρωποι στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αλγερία, στο Αφγανιστάν, στη Γεωργία, στην Αίγυπτο, στην Κριμαία και στη Δυτική Θράκη ήταν πολίτες της Τουρκίας» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας τη θλίψη του για τα «περιορισμένα», όπως είπε, σημερινά σύνορα της χώρας του. «Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους Τούρκους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Γερμανίας και της Γαλλίας, υποστηρίζοντας πως «δεν δικαιούνται να μιλούν για πολιτισμό, όταν οι μεν εφάρμοσαν ναζιστικές πρακτικές στους Ρομά και οι δε τους απέλασαν». «Μη δίνετε σημασία όταν καυχιούνται για το πόσο ‘’πολιτισμένοι’’ είναι» τόνισε ενδεικτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και εναντίον των Κούρδων, λέγοντας ότι «οι δυτικοί σύμμαχοι νομίζουν ότι μπορούν να τους σώσουν με το να υψώνουν τις σημαίες τους δίπλα στα τεθωρακισμένα του PYD. Θα καταστρέψουμε καθέναν από αυτούς τους αντάρτες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην μπείτε στο δρόμο μας».

Πηγή: protothema.gr