“Αμνησία” Λαμπάκη. Ξέχασε ότι η Περιφέρεια έδωσε το οικόπεδο και τα χρήματα για τα σχολεία στο ΚΕΓΕ

“Αμνησία” Λαμπάκη. Ξέχασε ότι η Περιφέρεια έδωσε το οικόπεδο και τα χρήματα για τα σχολεία στο ΚΕΓΕ

Προσωρινή “αμνησία” φαίνεται ότι έπαθε την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγέλης Λαμπάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Ο κ.Λαμπάκης, που σε άλλες περιπτώσεις επικαλείται την… μνήμη ελέφαντα την οποία διαθέτει, αυτή τη φορά φαίνεται πως έπαθε… πολιτικό αλτσχάιμερ και ξέχασε να πει έστω και ένα απλό ευχαριστώ, να αναφέρει δυο λόγια για την τεράστια συμβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου. Γιατί το οικόπεδο στην περιοχή του ΚΕΓΕ έκτασης 12.770 τετραγωνικών μέτρων ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και είναι μάλιστα το μοναδικό της στο νομό Έβρου και το παραχώρησε για 99 χρόνια στον δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να κατασκευαστεί το σχολικό συγκρότημα.

Αυτό έγινε επί του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, με την σημαντική και καθοριστική συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδότησε μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ με 9.500.000 ευρώ την κατασκευή του έργου. Όλα αυτά ξέχασε να τα αναφέρει ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Δεν μιλάμε για το γεγονός ότι δεν κάλεσε, έστω για το τυπικό της υπόθεσης, τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Πέτροβιτς στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα στέγασης των σχολείων της Αλεξανδρούπολης,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπογράφτηκε η σύμβαση έργου: «Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Προτίμησε να είναι ο ίδιος με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρίας SOLIS A.E., κ. Χρήστο Καρκαντό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών (μου διαφεύγει το όνομα του) και κάποιους ακόμα υπηρεσιακούς παράγοντες. Ίσως αν η προσφορά του οικοπέδου των 12,7 στρεμμάτων και τα 9,5 εκατ. ευρώ γινόταν επί του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με τον οποίο τελευταία έχουν γίνει “κολλητοί”(υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό και θα την αναφέρουμε τις επόμενες μέρες), όχι μόνο να έκανε αναφορά, αλλά να τον καλούσε κιόλας. Όπως συνέβη χθες στις Φέρες για το νέο Λύκειο, που και αυτό μέσω ΕΣΠΑ το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Κασαμπαλής: Γιατί δεν περιλαμβάνει

και Κλειστό γυμναστήριο το συγκρότημα;

Ο κορυφαίος βολεϊμπολίστας, προπονητής και καθηγητής Θανάσης Κασαμπαλής, σχολίασε επίσης το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα που θα εξυπηρετεί εκατοντάδες μαθητές, δεν προβλέφθηκε η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου. Επισημαίνει μάλιστα σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Evros-news.gr για την υπογραφή της σύμβασης, ότι ρώτησε τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών(συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του) και δεν πήρε απάντηση. Προφανώς ο Αντιδήμαρχος ήταν απασχολημένος να κοινοποιεί στην προσωπική του σελίδα στο facebook άρθρα α των φιλικών προς τον κ.Λαμπάκη ιστοσελίδων για το συγκεκριμένο θέμ και δεν βρήκε χρόνο να απαντήσει.

Επισημαίνει λοιπόν ο κ.Κασαμπαλής:

“Επειδή έκανα την ερώτηση στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και απάντηση δεν πήρα, κατά πάσα πιθανότητα η μελέτη των δυο σχολείων δεν περιλαμβάνει κλειστό γυμναστήριο για τις ανάγκες 700 περίπου μαθητών που θα εξυπηρετούνται εκεί!!! Εν έτει 2018 να υποθέσω ότι θεωρείται πολυτέλεια;;;;; Είναι γνωστό ότι αν το συμπεριελάμβαναν στην αρχική μελέτη το κόστος κατασκευής του θα ήταν πολύ μικρότερο από ότι αν το κατασκευάζαμε εκ των υστέρων ως αυτόνομο! Να υπενθυμίσω μόνο για πολλοστή φορά ότι η διπλανή Κομοτηνή έχει ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ενσωματωμένα σε σχολικά της συγκροτήματα….”