Κίνδυνος να στήσει η Κυβέρνηση σκηνικό Ειδομένης στον Έβρο;- Κατά κύματα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες

Κίνδυνος να στήσει η Κυβέρνηση σκηνικό Ειδομένης στον Έβρο;- Κατά κύματα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες

Κύμα προσφύγων και μεταναστών πιέζει τον Έβρο, υπό το βάρος και της αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Συρία. Οι συλλήψεις που ανακοινώνει η Αστυνομία δεν είναι τίποτα στις εκατοντάδες πρόσφυγες που από τον ΈΒρο κατευθύνονται στην Θεσσαλονίκη.

Πλέον είναι ορατός ο φόβος η Κυβέρνηση να θελήσει να σταματήσει αυτό το κύμα στον Έβρο, ώστε να μην πιεστεί η Θεσσαλονίκη με χιλιάδες πρόσφυγες. Αυτό σημαίναι ότι θα αναζητηθούν τρόποι από την Κυβέρνηση να μένουν στο νομό όσοι περνούν από την Τουρκία, όπως συμβαίνει και στα νησιά.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας ανέφερε πως αυτή την στιγμή παρακάμπτουν το κέντρο πρώτης υποδοχής στο Φυλάκιο της Ορεστειάδας, που έχει γεμίσει πια. Επίσης σημείωσε πως αν και τα σύνορα είναι σε συναγερμό, λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης, το προσωπικό φύλαξης δεν έχει ενισχυθεί.

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά ώστε οι θεσμικοί φορείς του νομού να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην… τέχουν κατόπιν εορτής, όταν κάποιοι από την Κυβέρνηση αποφασίσουν να… μπλοκάρουν και να κρατήσουν χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες σε διάφορα σημεία του νομού Έβρου. Αξιοποιώντας πιθθανόν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ή άλλα δημόσια κτίρια.