Την πιθανότητα πτήσεων Αλεξανδρούπολη-Τελ Αβίβ εξετάζει η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways

Την πιθανότητα πτήσεων Αλεξανδρούπολη-Τελ Αβίβ εξετάζει η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways

Την πιθανότητα μελλοντικά απ’ ευθείας πτήσεων από την Αλεξανδρούπολη για το Τελ Αβίβ, εξετάζει η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways, η οποία από τις 27 Μαρτίου ξεκίνησε με δυο πτήσεις την εβδομάδα από τη Λάρνακα στην Αλεξανδρούπολη. 

Όπως είναι γνωστό, από την Κύπρο προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” οι πτήσεις αναχωρούν κάθε Τρίτη και Σάββατο και μέσω αυτ των εβδομαδιαίων πτήσεων της η TUS Airways προσφέρει στους ταξιδιώτες από την περιοχή μας τον πιο γρήγορο και άνετο τρόπο να επισκεφτούν το νησί της Κύπρου. Επίσης, οι νέες αυτές συνδέσεις προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς ακόμη περισσότερων επισκεπτών από την Κύπρο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα της Θράκης και τονώνεουν το τουριστικό ρεύμα προς αυτές.

Το ενδεχόμενο να προστεθούν μάλιστα απ’ ευθείας πτήσεις από την Αλεξανδρούπολη προς το Τελ Αβίβ συνδέοντας έτσι την περιοχή μας με το Ισραήλ, θα εξεταστεί ανάλογα με τα αποτελέσματα της αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακας-Αλεξανδρούπολης. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η TUS Airways πραγματοποιεί ήδη πτήσεις από την Κύπρο προς το Τελ Αβίβ, το καλοκαίρι θα κάνει το ίδιο προς την Λάρισα και τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να συνδέσει τα Γιάννινα με την πόλη του Ισραήλ.

Η Αλεξανδρούπολη εξετάζεται ως προορισμός από το Τελ Αβίβ, γιατί θεωρείται ασφαλής περιοχή για τους επισκέπτες από το Ισραήλ, υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί αφού στο παρελθόν αρκετοί Εβραίοι έμεναν στον Έβρο και ιδιαίτερα στο Διδυμότειχο, ενώ και τώρα επισκέπτονται το νομό κάθε καλοκαίρι Γαλλοεβραίοι που δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εξυπηρέτηση, την ασφάλεια και τα αξιοθέατα της περιοχής.