Μετά τη Ρωσία και τα εκατομμύρια ανύπαρκτων τουριστών, ο δήμαρχος Β.Λαμπάκης “ανακάλυψε” το Βελιγράδι

Μετά τη Ρωσία και τα εκατομμύρια ανύπαρκτων τουριστών, ο δήμαρχος Β.Λαμπάκης “ανακάλυψε” το Βελιγράδι

Νέο ταξίδι στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα 12 και 13 Μαίου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη, που έχει σπουδάσει εκεί και γνωρίζει την γλώσσα.

Γι’ αυτό και στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενη Παρασκευής, έρχεται ως θέμα: “Έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του Προέδρου Δ.Σ. κ. Κων/νου Γκοτσίδη στο Βελιγράδι ,για την εκδήλωση ¨Ελληνικό Σαββατοκύριακο¨ στις 12 & 13 Μαΐου 2018 (Εισηγ. κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)”.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που Λαμπάκης και Γκοτσίδης θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, με στόχο την προσέλκυση τουριστών. Μετά δηλαδή την Αγία Πετρούπολη και τα πολυδάπανα συνεχόμενα ταξίδια εκεί, με στόχο τον ερχομό εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών, που φυσικά ποτέ δεν ήρθαν, τώρα το νέο success story του δημάρχου Αλεξανδρούπολης είναι ότι θα κατακλύσουν την περιοχή μας Σέρβοι τουρίστες.

Βέβαια, τις γιορτές του Πάσχα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στην πόλη έδωσαν εντυπωσιακό παρόν οι Ρουμάνοι τουρίστες και μάλιστα ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία ήταν ασφυκτικά γεμάτο από αυτούς, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπέρασαν τους 1.000 συνολικά τις γιορτές. Αντί να γίνουν λοιπόν ενισχυτικές κινήσεις προς το Βουκουρέτσι, επιλέχθηκε το Βελιγράδι.

Γι’ αυτό και πριν ένα μήνα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης έφερε και φιλοξένησε μαζί με ξενοδόχους της Σαμοθράκης, την Ολιβέιρα Γιοβάνοβιτς, η οποία παρουσιάστηκε ως υπεύθυνη προβολής και προώθησης ελληνικών προορισμών του Δήμου Βελιγραδίου. Πρόκειται για μια πολύ χαριτωμένη κοπέλα,  χωρίς όμως να έχει ουσιαστικά κάποιον σοβαρό θεσμικό κρατικό ρόλο στον τομέα του τουρισμού ή έστω σε αυτό των τουριστικών πρακτόρων. Που να μπορεί δηλαδή να επηρεάσει σημαντικά ή να κατευθύνει τουρίστες απ’ την πατρίδφα της προς την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη.

Απλά διοργανώνει κάποια τουριστικά events στο Βελιγράδι, κάτι σαν τη “Γιορτή Κρασιού” για παράδειγμα ή τη “Λευκή Νύχτα”. Κι αυτή όχι μόνο την φιλοξένησαν, αλλά έδωσαν μαζί της και κοινή συνέντευξη Τύπου ο Λαμπάκης με τον Γκοτσίδη, παρουσία και του Προέδρου των επαγγελματιών της Σαμοθράκης Γιάννη Γλήνια. Προβάλλοντας την ως κάποια που μπορεί να παίξει σημαίνοντα και καθοριστικό ρόλο, κατευθύνοντας… καραβάνια Σέρβων τουριστών στην περιοχή μας.

Τουλάχιστον ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, που στην περίπτωση της Αγίας Πετρούπολης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και πολλαπλά ακολουθώντας τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, τώρα… προσέχει και δεν εκτίθεται.

Όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 

Καλούνται τα μέλη  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις  20/04/2018  ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 προσέλθουν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Τακτική Συνεδρίαση (10η), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  για τα παρακάτω θέματα:

  1. Αιτήσεις-Ενημερώσει
  2. Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2018 του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  3. Έγκριση Τροποποίησης της Εφαρμογής του Κανονισμού Λειτουργίας Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  4. Λήψη απόφασης ΔΣ για έγκριση διενέργειας Διαγωνισμού Παροχής Υπηρεσιών Ναυαγοσωστικής Κάλυψης Πολυσύχναστων Παραλιών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Κολυμβητηρίων) Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2018(Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  5. Εισηγητική έκθεση Α’ τριμήνου του έτους 2018 προς την οικονομική επιτροπή, για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης. (Ο.Π.Δ.) (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  6. Έγκριση ανανέωσης μίσθωσης έκτασης 500τ.μ. στην περιοχή Γκιοζντεπέ – Μελίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της COSMOTE (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  7. Διαγραφή οφειλής από χρηματικό κατάλογο(Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  8. Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντος χρηματικού ποσού (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  9. Έγκριση Διοργάνωσης Εκδηλώσεων για την επέτειο της 14ης Μαΐου 2018 και διάθεσης της σχετικής πίστωσης(Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)
  10. Άσκηση ενδίκου μέσου (έφεσης) ή μη κατά: Της Βασιλείας Ιντζεπελίδου του Μιχαήλ, κατοίκου Αλεξανδρούπολης και της κατόπιν της αγωγής αυτής εκδοθείσας υπ΄αριθ.113/2018 Απόφασης Μον. Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Παπατζελίδης Δ.)
  11. Έγκριση μίσθωσης απορριμματοκιβωτίων (Εισηγ. κ. Πατλακίδης Κ)
  12. Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής που επιβλήθηκαν στον κ. Αρβανίτη Γεώργιο(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)
  13. Έγκριση της αριθμ.49/2018 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ”ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ”, σχετικά με την ”Απολογισμός Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος έτους 2017” (Εισηγ. κ. Βαμβακερός Αντ.)
  14. Υποβολή αιτήματος στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία για ένταξη του Δήμου μας και  δη  της  πόλης  των  Φερών  στο   πρόγραμμα  επισκέψεων  της κινητής μονάδας μαστογράφου, ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης και αποδοχή δαπάνης ( Εισηγ. κ. Γκότσης Ν.)
  15. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης ¨VIA EGNATIA¨ (Εισηγ. κ. Χατζηαναγνώστου Κ.)
  16. Έγκριση δαπανών μετακίνησης του Προέδρου Δ.Σ., κ. Γκοτσίδη Κων/νου, στην Αθήνα, από 11-4-2018 έως 12-4-2018 (Εισηγ. κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)
  17. Έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του Προέδρου Δ.Σ. κ. Κων/νου Γκοτσίδη στο Βελιγράδι ,για την εκδήλωση ¨Ελληνικό Σαββατοκύριακο¨ στις 12 & 13 Μαΐου 2018 (Εισηγ. κ. Πρόεδρος Δ.Σ.)
  18. Έγκριση Δαπανών Δημοσίων Σχέσεων (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)