Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ τον Γιώργο Πεταλωτή σκέφτονται στο Κίνημα Αλλαγής

Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ τον Γιώργο Πεταλωτή σκέφτονται στο Κίνημα Αλλαγής

Το όνομα του πρώην υφυπουργού Γιώργου Πεταλωτή από την Κομοτηνή, άρχισε να ακούγεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, ως πιθανού υποψηφίου για την θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο συνέδριο των ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα με βασικό θέμα την πρόθεση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το σχέδιο “Κλεισθένης”, για την καθιέρωση απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου 2019, το όνομα του κ.Πεταλωτή αναφέρθηκε σε διάφορες συζητήσεις.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρείται μια υποψηφιότητα η οποία θα μπορούσε να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα στο Κίνημα Αλλαγής. Καλύτερο από πιθανή υποψηφιότητα του συναδέρφου πρώην υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου απ’ τον Έβρο, που και αυτός… ψάχνεται τί θα κάνει, μια και αυτή την στιγμή οι πιθανότητες να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του νομού είναι πολύ περισσότερες απ’ το αντίθετο. Άσχετα αν ο ίδιος σε διάφορες συζητήσεις του επιμένει πως θα είναι υποψήφιος.

Ακούστηκαν και τα ονόματα Τιμοσίδη, Σιμιτσή

Πολλά φυσικά θα εξαρτηθούν και από το ενδεχόμενο να γίνουν εθνικές εκλογές νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2019, αφού ανάλογα τότε με το αποτέλεσμα που θα φέρει το Κίνημα Αλλαγής, θα δημιουργηθεί και η όποια δυναμική ή όχι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλη αυτή η συζήτηση και η πιθανότητα επιλογής του Πεταλωτή, δείχνει την πρόθεση να υπάρξει συνδυασμός του κόμματος που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Αν άλλωστε εφαρμοστεί τελικά ο “Κλεισθένης” και η απλή αναλογική και η Νέα Δημοκρατία κατεβάσει… δυο συνδυασμούς, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ θετικά για αυτό το ενδεχόμενο.

Να επισημάνουμε ακόμα, ότι ακούγονται και τα ονόματα του πρώην υφυπουργού Μιχάλης Τιμοσίδης από την Καβάλα, που επίσης ανήκει στο περιβάλλον Γιώργου Παπανδρέου και το 2010 είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΠΑΣΟΚ. Τότε ο  όμως τελικά αποφασίστηκε να κατέβει ο Άρης Γιαννακίδης. Επίσης στυζητείται και το όνομα του πρώην δημάρχου Καβάλας και προερχόμενου από τον ίδιο χώρο Κώστα Σιμιτσή, που έχασε στις προηγούμενες εκλογές από τη νυν δήμαρχο Μαρία Τσανάκα. Η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της, ενδεχομένως να θελήσουν να κάνουν μια επιλογή από τα άτομα που βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον Γιώργο Πεταλωτή να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την περίπτωση.