Εκλογές ΕΠΣ Έβρου: Καραβασίλης και Χατζημαρινάκης διεκδικούν το χρίσμα του Ιβάν Σαββίδη

Εκλογές ΕΠΣ Έβρου: Καραβασίλης και Χατζημαρινάκης διεκδικούν το χρίσμα του Ιβάν Σαββίδη

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου έχει ήδη αρχίσει και στις πρώτες μέρες του Μαίου, αναμένεται αυτές να πραγματοποιηθούν. Όλα δείχνουν πως δυο παρατάξεις, αυτή του νυν Προέδρου της ΕΠΣ Έβρου Χρήστου Καραβασίλη και του Γενικού Γραμματέα Παντελή Χατζημαρινάκη, θα διεκδικήσουν την στήριξη Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ για να κερδίσουν.

Όλα άλλωστε δείχνουν ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης… παίζει μόνος του και το θέμα είναι ποιόν από τους δύο υποψηφίους θα αποφασίσει να στηρίξει. Ο Καραβασίλης, έμπειρος παράγοντας όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην ΕΠΟ, αν και διαχρονικά ήταν στο “στρατόπεδο” του Ολυμπιακού, βλέποντας ότι πλέον ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος είναι της εμπιστοσύνης και επιρροής του ΠΑΟΚ, αλλά και αντιλαμβανόμενος ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του δεν δείχνουν διάθεση ανάμιξης, έδεν είχε πρόβλημα να κάνει την εντυπωσιακή… κωλοτούμπα. Συνηθισμένα άλλωστε τα… βουνά στα χιόνια.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι όχι μόνο συναντήθηκε ήδη με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και Μάλαμα Τεβεκέλη που έχουν κάνει συχνά ταξίδια στην περιοχή, αλλά ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο στήριξης του από τον ΠΑΟΚ. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι δέχθηκε ακόμα και να αποχωρήσει από την προεδρία έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παραχωρώντας τη θέση του Προέδρου σε κάποιον νεώτερο του, που θα αποφασίσουν οι άνθρωποι του Ιβάν Σαββίδη ποιός θα είναι. Άγνωστο παραμένει ακόμα, αν τον ακολουθήσει και ο στενός του συνεργάτης Θόδωρος Μπίκος στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον, αν τελικά ο ΠΑΟΚ επιλέξει να στηρίξει τον Καραβασίλη, η στάση του ανθρώπου του στην περιοχή Βασίλη Μπισιρόπουλου απ’ την Ακαδημία του ΠΑΟΚ Ισαακίου, ο οποίος πολλές φορές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε επιτεθεί στο νυν πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου. Από την στιγμή βέβαια που το… μεγάλο “αφεντικό” δείξει Καραβασίλη, δεν μπορεί παρά να τον στηρίξει και αυτός.

Με στήριξη και Τοψίδη οι Χατζημαρινάκης, Ραδιόγλου

Έντονο ενδιαφέρον ιαι ανάμιξη στις εκλογές, έχει πάντως και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Χατζημαρινάκη, αφού μαζί του είναι ο φίλος και συνεργάτης του Νίκος Ραδιόγλου. Στόχος του είναι η διοίκηση να περάσει στα χέρια παραγόντων από τον βόρειο Έβρο και όλοι γνωρίζουν πως ήδη συζητάει με πρόσωπα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πλευρά που υπιστηρίζει.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως θα δοθεί… τοπικιστικός χαρακτήρας στην “μάχη” των εκλογών. Άλλωστε παράγοντας από το Διδυμότειχο ακούγεται πως θα είναι υποψήφιος με τον Καραβασίλη, ενώ και κάποιοι από την Αλεξανδρούπολη όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο Τοψίδης, σηζητούν να βρίσκονται στο πλευρό Χατζημαρινάκη. Είναι γνωστό πάντως ότι όχι μόνο στις ποδοσφαιρικές αλλά και σε κάθε είδους εκλογές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ξέρει πως να κινείται… παρασκηνιακά επηρεάζοντας καταστάσεις.

Πριν λίγο καιρό επίσης, είχε ακουστεί ότι ανάμιξη στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΣ Έβρου έχει ακόμα και ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, που τηλεφωνεί σε διάφορους κομματικούς του φίλους και ζητάει να στηρίξουν την πιθανότητα εκλογής διοίκησης που θα είναι φιλικά προσκείμενη στον ΠΑΟΚ. Για αυτόν άλλωστε δουλεύει, μια και έχει παντρευτεί την ανηψιά του Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό που τελικά πάντως θα κρίνει το αποτέλεσμα, θεωρείται πως θα είναι η “γραμμή” που θα αποφασίσει να δώσει ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, για την διοίκηση που θέλει να αναλάβει ή να διατηρίσει(αν είναι ο Καραβασίλης) τις τύχες του εβρίτικου ποδοσφαίρου.