Αλεξανδρούπολη: Χαμός στο χθεσινό Δ.Σ με ευθύνη Γκοτσίδη. Όλη η παράταξη Λαμπάκη που απουσίαζε, εναντίον του

Αλεξανδρούπολη: Χαμός στο χθεσινό Δ.Σ με ευθύνη Γκοτσίδη. Όλη η παράταξη Λαμπάκη που απουσίαζε, εναντίον του

 

Χαμός και τεράστιο μπάχαλο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης, με απόλυτη ευθύνη του Προέδρου του Κώστα Γκοτσίδη, εναντίον του οποίου στράφηκε όλη η παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος απουσίαζε στο Διδυμότειχο για το 14ο Συνέδριο Υγιών Πόλεων που διεξάγεται εκεί.

Ο κ.Γκοτσίδης αποδείχθηκε ανίκανος να διευθύνει την συζήτηση, αφού όχι μόνο αναγκάστηκε να αποσύρει ένα έκτακτο θέμα που έφερε στην αρχή της συνεδρίασης και αφορούσε την παραχώρηση του Πλατανότοπου Μαίστρου στους μουσουλμάνους για κάποια εκδήλωση, αλλά τον “άδειασαν” μεγαλοπρεπώς κορυφαία στελέχη της ίδιας της παράταξης του. Όπως ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, ο Αντώνης Βαμβακερός, ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, η Όλγα Βρετοππούλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκνευριστεί, έχασε τον έλεγχο και την αυτοκυριαρχία του, άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί όσους διαφωνούσαν μαζί του, αλλά τελικά βλέποντας την καθολική αντίδραση στις δικές του απόψεις, υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα.  Τζάμπα το πολύ όμορφο πουκάμισο, με τις χρωματιστές ρίγες και τον ιδιαίτυερα εντυπωσιακό λευκό γιακά.  Σκέτο Fashio Icon και έτοιμος για… πασαρέλα κυριολεκτικά, αλλά ως Πρόεδρος του Δ.Σ στη διεύθυνση της συζήτησης αποδείχθηκε… λίγος και τραγικός.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ.Γκοτσίδης ανακοίνωσε ως δεύτερο έκτακτο θέμα την παραχώρηση του χώρου στον Πλατανότοπο Μαίστρου για διεξαγωγή εκδηλώσεων. Όπως είπε, το πρόβλημα στην παραχώρηση είναι η εκδήλωση που κάνουν οι μουσουλμάνοι της οδού Άβαντος, με τις γνωστές επιπτώσεις σε αυτό τον πολύ όμορφο χώρο. Αυτούς δηλαδή που πριν λίγες μέρες… αποθέωναν σε ειδική, έκτακτη συζήτηση με απόφαση Λαμπάκη και… κόπτονταν για την επίλυση των προβλημάτων τους, τώρα τους “φωτογράφισαν” ως… προβληματικούς και καταστροφείς.

Δίνοντας τον λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο Μαίστρου Γιάννη Ναϊτίδη, αυτός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σε αυτή την εκδήλωση όσοι μεττέχουν διαλύουν τα πάντα στο χώρο και τον καταστρέφουν. Πέρυσι εγώ ο ίδιος και Κώστας Χατζηαναγνώστου που ήταν εκεί, κινδυνέψαμε. Ότι γίνεται ένα χρόνο από όλους τους φορείς, διαλύεται σε αυτή την εκδήλωση. Ζητάω να προστατεύσετε το χώρο του Πλατανότοπου, με την απόφαση που θα πάρετε. Προσπάθησα με ανθρώπους τους και τον σύλλογο που έχουν να αναλάβουν τη διοργάνωση και ευθύνη της εκδήλωσης, αλλά δεν την αναλαμβάνει ο σύλλογος τους.

Ο πλατανότοπος Μαΐστρου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας κατά τα τελευταία χρόνια, έχουν εξελιχθεί σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους από την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο, οι οποίοι επισκέπτονται το χώρο για να απολαύσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και να επωφεληθούν από τις συνεχείς και πολύ ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνονται εκεί. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα εργασίας, τεχνογνωσίας και αγάπης για τον τόπο και το περιβάλλον.

Ο Δήμος φυσικά ενισχύει οικονομικά τις δράσεις και τις υποδομές αυτές, στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Σήμερα, βρίσκεται υπό κατάρτιση ένα προσχέδιο κανονισμού λειτουργίας του «Πλατανότοπου» στο οποίο θα προβλέπεται και ο τρόπος παραχώρησης χώρου εντός του, για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων από τρίτους.

Το σκεπτικό του κανονισμού κατατείνει στο να μην παραχωρείται χώρος για το σκοπό αυτό σε ιδιώτες, παρά μόνον σε φορείς, συλλόγους κ.λ.π., προκειμένου να διασφαλίζεται κατά το δυνατόν περισσότερο η ευταξία, η ακεραιότητά του, καθώς και η ανάληψη ευθύνης για την αποκατάσταση των φθορών που προκαλούνται από τη χρήση αυτή. Κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί εκτεταμένες φθορές και καταστροφές ως αποτέλεσμα της χρήσης του χώρου για διεξαγωγή εκδηλώσεων, οι οποίες αποκαταστάθηκαν με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου, δηλαδή με χρήματα των δημοτών καθώς και με προσωπική εργασία από το Μουσείο και των Φορέων του οικισμού.

Ως εκ τούτου, προτείνεται αναστολή της παραχώρησης χώρου εντός του πλατανότοπου Μαΐστρου προς τρίτους για διεξαγωγή εκδηλώσεων, έως την κατάρτιση του εν λόγω κανονισμού λειτουργίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α  Παύλος Μιχαηλίδης ζήτησε να πληροφορηθεί αν το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης και η Πρόεδρος της Όλγα Βρετοππούλου που ήταν παρούσα είπε ότι δεν συζητήθηκε και δεν ενημερώθηκε ούτε αυτή για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα που πρέπει να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ και σε τακτική συνεδρίαση και όχι να καλούνται να αποφασίσουν άρον-άρον. “Έλεος. Δεν ξέρουμε τί θα ψηφίσουμε. Αποσύρτε το”, είπε έντονα εκνευρισμένος και “αδειάζοντας” και αυτός τον Γκοτσίδη, μετά την κ.Βρετοππούλου που εν ψυχρώ άφησε εκτεθειμμένο και τον κ.Ναϊτίδη ότι δεν ενημέρωσε κανέναν.

Τον λόγο πήρε κατόπιν ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερος και επίσης ζήτησε να μην υπάρξει συζήτηση και απόφαση. “Νομίζω το θέμα πρέπει να αποσυρθεί” είπε.

Τότε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης άρχισε να ουρλιάζει σχεδόν έξαλλος: “Θέλετε να το αποσύρω και να αναλάβετε την ευθύνη όλοι σας για την καταστροφή του χώρυ; Το θέλετε”;

Ο τρόπος, το αλλαζονικό και απαράδεκτο ύφος και η προκλητική του συμπεριφορά, προκάλεσαν τον εκνευρισμό όλων, αλλά κυρίως όσων βρίσκονται μαζί του στην ίδια δημοτική παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη. Κι επειδή αυτός δεν βρισκόταν στην αίθουσα για να ηρεμήσει τα πνεύματα, κάποιοι… απασφάλισαν εναντίον του Γκοτσίδη.

-Ο κ.Βαμβακερός του είπε: “Μάλλον λάθοε κάθεσαι εκεί πάνω”.

-Ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ και πρώην δήμαρχος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης πήρε τον λόγο και τόνισε: “Θερμή παράκληση, να αποσύρεται το θέμα γιατί έχει δημιουργηθεί μεγάλος εκνευρισμός”.

Αντί να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο κ.Γκοτσίδης…έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά: “Ωραία. Το αποσύρω και αναλαμβάνει την ευθύνη το δημοτικό συμβούλιο για ότι συμβεί. Το αποσύρω”.

Για να ακολουθήσει νέα… έκρηξη Βαμβακερού: Μας απειλείς; Τί είναι αυτά.

Εκεί κάπου έληξε άδοξα η προσπάθεια να ψηφιστεί αυτό το έκτακτο θέμα και αποδείχθηκε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν εντελώς απροετοίμαστος και μόλις κάποιοι συνάδερφοι της ίδας παράταξης αντέδρασαν, έχασε την ψυχραιμία του και τα έκανε μπάχαλο. Με δική του αποκλειστική ευθύνη.

Υ.Γ: Επειδή σε άλλο ρεπορτάζ μας, ο κ.Κώστας Γκοτσίδης σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι το Evros-news.gr είναι πιο κοντά στη μυθιστοριογραφία παρά στη δημοσιογραφία, όσοι θέλουν να διαπιστώσουν πως έτσι ακριβώς όπως τα γράφουμε έγιναν τα πράγματα, μπορούν να μπουν ΕΔΩ  και από την ζωντανή μετάδοση του σάιτ e-evros.gr να δουν το μπάχαλο.