Σουφλί κατά Λαμπάκη για τον τρόπο λειτουργίας του στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Σουφλί κατά Λαμπάκη για τον τρόπο λειτουργίας του στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Πολλά παράπονα από τον τρόπο που λειτουργεί ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, έχουν στο Σουφλί και δεν δίστασαν να τα δημοσιοποιήσουν, με αφορμή όσα έγιναν στο πρόσφατο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που διεξήχθη στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, κατηγόρησε τον κ.Λαμπάκη, ότι αδιαφορεί για τα προβλήματα των μικρότερων δήμων του νομού Έβρου αλλά και της Περιφέρειας και δεν λειτουργεί με βάση τα καθήκοντα του ΠΕΔάρχη.

Αφορμή αποτέλεσε η ανακοίνωση του κ.Πατούλη, ότι η ΚΕΔΕ θα διαθέσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τις πλημμύρες δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου όπως του ζήτησαν οι δήμαρχοι τους, ενώ επεσήμανε ότι δεν του είχε τεθεί αυτό το ζήτημα ως τώρα με έγγραφο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ. Κάτι που θα έπρεπε να κάνει αυτοβούλως, σύμφωνα με τους ανθρώπους των δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου, ο Βαγγέλης Λαμπάκης και η ΠΕΔ από μόνη της εδώ και αρκετό καιρό.

Δαβής: Η στάση του κ.Λαμπάκη είναι υποτιμητική

και απαξιωτική προς τους μικρούς δήμους

Μάλιστα, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Απόστολος Δαβής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον δημοσιογράφο Δ.Κολιό, ήταν περισσότερο επικριτικός. “Δυστυχώς η ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έκανε το αυτονόητο, από την στιγμή ποιυ πλημμύρισαν οι δήμοι του Έβρου. Να στείλει δηλαδή ένα γραπτό αίτημα στην ΚΕΔΕ και να ζητήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια, όπως έγινε στις προηγούμενες πλημμύρες. Αυτό δεν συνέβη και ο κ.Πατούλης είπε ότι δεν ζητήθηκε. Το έκανε αφού θέσαμε το θέμα ο δήμος Σουφλίου με τον δήμαρχο μας Βαγγέλη Πουλιλιό, σε συνεργασία με τον οικοδεσπότη του συνεδρίου δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και έγινε δεκτό.

Καταγγέλουμε τη στάση Λαμπάκη ως ΠΕΔάρχη, για αδιαφορία, ολιγωρία και μεροληψία. Η στάση του είναι υποτιμητική και απαξιωτική ενάντια στους μικρούς δήμους. Ως ΠΕΔάρχης λειτουργεί υπέρ των μεγάλων δήμων και όχι των μικρών. Ο τρόπος που λειτουργεί μέσα στην ΠΕΔ, είναι αυταρχικός. Λειτουργεί ως αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Μιλάει σχεδόν υβριστικά προς τα μέλη της ΠΕΔ. Δεν λειτουργεί δημοκρατικά και πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή ΠΕΔάρχη στις επόμενες εκλογές. Να είναι από τον Έβρο και να προέρχεται από κάποιον άλλο μικρότερο δήμο. Είναι προσωπική μου άποψη”.