Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΤΑΡ και Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΤΑΡ και Δήμου Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών μεταξύ του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) AG και των τοπικών κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται, την Τετάρτη 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του έργου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην Αθήνα.

Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης ενώ από τον ΤΑΡ παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του Έργου για την Ελλάδα, κα. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, ο Τεχνικός Διευθυντής Ελλάδας, κ. Peter Francis, και ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κ. Σπύρος Νάκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκατέρωθεν ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στην κατασκευή του αγωγού στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και στις σχετικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή στο πλαίσιο υλοποίησης του ΤΑΡ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Francis ενημέρωσε το Δήμο για την πρόοδο της κατασκευής του Σταθμού Συμπίεσης στους Κήπους, ενώ παράλληλα τέθηκε το πλαίσιο για την έναρξη των τεχνικών συναντήσεων για το έργο της τηλεθέρμανσης. Ο ΤΑΡ έχει αναλάβει τη δέσμευση να εγκαταστήσει στο Σταθμό Συμπίεσης μονάδα παραγωγής ζεστού νερού μέσω εναλλάκτη θερμότητας. Το ζεστό νερό, το οποίο θα παράγεται όταν ο αγωγός βρίσκεται σε λειτουργία, θα διατίθεται στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για δική του χρήση (τηλεθέρμανση, ξήρανση θερμοκηπίων κλπ.).

Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος με την εξέλιξη των έργων και καθορίστηκε νέα συνάντηση στο επόμενο 10ήμερο με κλειστά χρονοδιαγράμματα της εξελικτικής διαδικασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

Από την πλευρά της, η κα Παπαλεξανδρή τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές αρχές και φορείς σε όλα τα επίπεδα, ώστε να εξασφαλίζεται αφενός η ασφαλής και έγκαιρη κατασκευή του έργου, και αφετέρου η υλοποίηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες.